Ζιλμπέρτο τριετίας στον Παναθηναϊκό

Ζιλμπέρτο τριετίας στον Παναθηναϊκό

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα επέστρεψε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού πιο αθόρυβα από εκείνη τη μέρα της θερμής υποδοχής του πριν από οκτώ χρόνια, αλλά σε ένα πόστο πολύ πιο σημαντικό από εκείνο του ποδοσφαιριστή που είχε στην πρώτη θητεία του.

Ο 39χρονος Βραζιλιάνος ανέλαβε και επισήμως χρέη τεχνικού διευθυντή και την ευθύνη να χτίσει τον Παναθηναϊκό της επόμενης ημέρας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την τεράστια εμπειρία του, το «όνομά» του και την προσωπικότητα που σφυρηλάτησε τόσα και τόσα χρόνια στα γήπεδα. Η συμφωνία του με τους «Πράσινους» έχει τριετή ορίζοντα.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήλθε το Σάββατο στην Αθήνα, παρακολούθησε την Κυριακή τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και χθες συναντήθηκε με τους Γιάννη Αλαφούζο και Αντρέα Στραματσόνι, με αντικείμενο της συζήτησής τους όχι τόσο τα διαδικαστικά ή τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του, όσο το πλάνο της ομάδας και την ποδοσφαιρική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει για να επιστρέψουν οι «Πράσινοι» όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην κορυφή.

Ο ίδιος έχει μια πρώτη εικόνα για το ρόστερ, για τις ανάγκες της ομάδας, αλλά θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα για να σχεδιάσει, σε άμεση συνεργασία με τον Αντρέα Στραματσόνι, το πλάνο που θα κινηθεί σε μεταγραφικό και οργανωτικό επίπεδο.

Θα έχει την πρώτη θέση στην ιεραρχία και θα αξιολογεί τους πάντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα, από τον προπονητή έως τον φροντιστή της ομάδας. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα εμφανίστηκε χθες στην εκπομπή του «ΣΚΑΪ» που ήταν αφιερωμένη στο όραμα του Παναθηναϊκού για την ανακαίνιση της Λεωφόρου και την Πέμπτη θα συνοδεύσει τον Γιάννη Αλαφούζο στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, που έχει στόχο να κινητοποιήσει τους ομογενείς για να συνδράμουν οικονομικά στο έργο.

• Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ παραμένουν ισόβαθμοι στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ, έχοντας από 4 β. μετά την ισοπαλία τους στη Λεωφόρο, αλλά και ένα παιχνίδι παραπάνω από ΑΕΚ (2 β.) και Πανιώνιο (1 β.), που θα παίξουν μεταξύ τους την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή