Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστου στο Λονδίνο

Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστου στο Λονδίνο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καλύτερο  τρόπο συνεχίστηκαν χθες στο Λονδίνο τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κολύμβησης για την ελληνική ομάδα. Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. υπτίως, ο Ανδρέας Βαζαίος προκρίθηκε ως πρώτος (και με πανελλήνιο ρεκόρ) στον τελικό των 200 μ. μεικτής ατομικής, ενώ ο Παναγιώτης Σαμιλίδης ήρθε 5ος στα 100 μ. προσθίως.

Ο Απόστολος Χρήστου συνέλεξε το 17ο μετάλλιο της χώρας μας σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2-3-12). Ηρθε 3ος με 54.19. Το χρυσό κατέκτησε ο Γάλλος Καμίλ Λακούρτ (53.79) και το ασημένιο ο Ρώσος Γκριγκόρι Ταράσεβιτς (53.89).

Εντυπωσιακή ήταν η κούρσα του Ανδρέα Βαζαίου στα 200μ. μ.α. Με χρόνο 1.58.92 συνέτριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ και πήρε το «εισιτήριο» με την καλύτερη επίδοση. Από την κούρσα αποσύρθηκε το φαβορί Λάζλο Τσεχ. Ο Ανδρέας Βαζαίος θα διεκδικήσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (1.58.00).

Στον τελικό των 100 μ. προσθίως, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, παρά την προσπάθεια, δεν ανέβηκε στο βάθρο. Με χρόνο 1.00.66 περιορίστηκε στην 5η θέση. Το χρυσό κατέκτησε ο Βρετανός Πίτι (58.36), το ασημένιο ο επίσης Βρετανός Μέρντοχ (59.73) και το χάλκινο ο Λιθουανός Γκιέντριους Τιτένις.

Η Νόρα Δράκου δεν προκρίθηκε στον τελικό των 100 μ. ελευθέρως. Είχε γρήγορο πέρασμα στο πρώτο 50άρι (26.17), αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση και με 55.17 ολοκλήρωσε την προσπάθειά της ως 12η στην κατάταξη. Στις άλλες χθεσινές ελληνικές συμμετοχές, ο Δημήτρης Δημητρίου πλασαρίστηκε στην 24η θέση των 200 μ. ελευθέρως (1.49.82), ενώ ο Χρήστος Κατραντζής δεν αγωνίστηκε εξαιτίας υψηλού πυρετού.

Σήμερα, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν επτά κολυμβητές και κολυμβήτριες. Στα 200 μ. πεταλούδα θα αγωνιστούν οι Στέφανος Δημητριάδης και Γιάννης Δρυμωνάκος, στα 200 μ. προσθίως οι Δημήτρης Κουλούρης και Παναγιώτης Σαμιλίδης, στα 50 μ. υπτίως οι Απόστολος Χρήστου και Μιχάλης Κοντιζάς και στα 100 μ. υπτίως η Νόρα Δράκου. Οι περισσότεροι από τους κολυμβητές μας διαθέτουν χρόνους που μπορούν να τους δώσουν «εισιτήρια» για τους ημιτελικούς αλλά και για τελικούς των αγωνισμάτων τους. Ο Στέφανος Δημητριάδης έχει τον 7ο χρόνο, ενώ και οι δύο κολυμβητές των 200 μ. προσθίως μπορούν να περάσουν στους «16». Ο Απόστολος Χρήστου θα «πέσει» με την 13η επίδοση στα 50 μ. υπτίως, αλλά η μέχρι τώρα παρουσία του δείχνει ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και ενδέχεται να διεκδικήσει τη συμμετοχή σε ακόμη έναν τελικό. Η Νόρα Δράκου θέλει να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ και να «πιάσει» το όριο (1.00.25) για το Ρίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή