Ντοπαρισμένοι 31 αθλητές από τα δείγματα το 2008

Ντοπαρισμένοι 31 αθλητές από τα δείγματα το 2008

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σπουδή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA) να περιορίσει τον κίνδυνο θετικών δειγμάτων κατά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, απέφερε τον επικείμενο αποκλεισμό 31 αθλητών που έχουν προκριθεί ή θα μπορούσαν να προκριθούν στους Αγώνες του προσεχούς Αυγούστου, με βάση την επανεξέταση των δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008. Οπως ανακοίνωσε χθες η ΔΟΕ, 31 από τα 454 (δηλαδή περίπου 1 στα 15) επανεξετασθέντα δείγματα βρέθηκαν θετικά σε απαγορευμένες ουσίες με βάση εργαστηριακούς ελέγχους τελευταίας τεχνολογίας, ενώ αντίστοιχη διαδικασία επίκειται και για 250 δείγματα από το Λονδίνο 2012.

Οι 31 αθλητές προέρχονται από 12 χώρες και αγωνίζονται σε έξι συνολικά αθλήματα. Η ΔΟΕ εξήγησε ότι για νομικούς λόγους δεν δημοσιεύει τα ονόματα των αθλητών, αλλά θα ενημερώσει σχετικά τις οικείες εθνικές ολυμπιακές επιτροπές. «Σκοπός είναι να εμποδιστούν οι αθλητές αυτοί από το να έρθουν στο Ρίο» δήλωσε.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε επανέλεγχο όλων των δειγμάτων από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στη Ρωσία, μετά τις καταγγελίες τού τότε επικεφαλής του εργαστηρίου της Μόσχας για συστηματική χορήγηση ουσιών σε Ρώσους πρωταθλητές και συγκάλυψη από τις Αρχές, με συμμετοχή και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Κάλεσε ακόμη τον WADA να ερευνήσει την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή