«Πράσινο τσουνάμι» για Λεωφόρο

«Πράσινο τσουνάμι» για Λεωφόρο

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση και ενθαρρυντική ήταν η ανταπόκριση των οπαδών του Παναθηναϊκού στο κάλεσμα της διοίκησης της ΠΑΕ και του Α.Ο. να στηρίξουν οικονομικά το πλάνο ανακατασκευής της Λεωφόρου, με στόχο να γίνει ένα σύγχρονο και λειτουργικό γήπεδο, «το πιο όμορφο στην Ελλάδα» κατά δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου! Το πρώτο δείγμα γραφής ήλθε κατά τη διάρκεια της τρίωρης εκπομπής του ΣΚΑΪ που ήταν αφιερωμένη στην ιστορική έδρα των «πρασίνων», με την παρουσία πολλών, παλαίμαχων και εν ενεργεία, ποδοσφαιριστών της ομάδας, όπως και πολλών μελών της ευρύτερης παναθηναϊκής οικογένειας. Ηταν ένα αφιέρωμα που ξεχείλιζε από ρομαντισμό και συγκίνηση. Γέννησε συναίσθημα και ευαισθητοποίησε πολλούς οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και προσέφεραν συνολικά μέσα σε μόλις τρεις ώρες περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ!

Πριν από την εκπομπή, οι συνδρομές από «επώνυμους» οπαδούς του Παναθηναϊκού ήταν περίπου 500 χιλ. ευρώ και στο τέλος της, το νούμερο εκτοξεύθηκε στο 1.530.000 ευρώ, ποσό πολύ σημαντικό με βάση το γενικότερο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και αν αναλογιστεί κανείς ότι συγκεντρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Αν και υπάρχει δυνατότητα δωρεών για όποιους φίλους της ομάδας επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά χωρίς ανταπόδοση, οι επτά από τις εννέα κατηγορίες χορηγών περιλαμβάνουν εισιτήρια διαρκείας και μια σειρά προνομίων, τα οποία αυξάνονται κλιμακωτά, ανάλογα με το ποσό που διατίθεται.

Οι χορηγικές κατηγορίες ξεκινούν από τα 20 και τα 50 ευρώ, κατηγορίες που δεν συνοδεύονται από εισιτήρια διαρκείας. Τα άλλα επτά χορηγικά προγράμματα είναι της τάξης των 250, 550, 600, 1.200, 1.500, 3.000 και 4.000 ευρώ. Μάλιστα, οι κατηγορίες των 1.500 και των 3.000 ευρώ αφορούν τις νέες εξέδρες και συμπεριλαμβάνουν διετή εισιτήρια διαρκείας. Ολες οι λεπτομέρειες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» www.paomprosta.gr, μέσω της οποίας δίνονται αναλυτικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που μπορεί να αποκτήσει κάποιος ενδιαφερόμενος χορηγικό πακέτο.

Σημαντικό ποσό θα αντληθεί και από τις 14 σουίτες που θα κατασκευαστούν από την πρώτη φάση των έργων, οι οποίες είναι ήδη «κλεισμένες» από επιφανείς παράγοντες της παναθηναϊκής οικογένειας, όπως και μερικές εταιρείες. Οικονομική «ένεση» αναμένεται και από την ομογένεια. Ο Γιάννης Αλαφούζος αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ όπου θα έχει μια σειρά επαφών με επιχειρηματίες αλλά και απλούς φίλους του Παναθηναϊκού, με στόχο να συνεισφέρουν, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, στο εγχείρημα.

Στη διάρκεια του τηλεοπτικού αφιερώματος, έγινε και η επίσημη παρουσίαση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του διευθυντή ποδοσφαίρου. Ο 39χρονος Βραζιλιάνος εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για το πρότζεκτ που αναλαμβάνει και ξεκίνησε ήδη δουλειά, πηγαίνοντας χθες στο Κορωπί για να ξεναγηθεί στο «Γ. Καλαφάτης».

• Πρόωρο τέλος για τον Τάσο Λαγό! Ο 24χρονος μέσος ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο και αποφασίσθηκε να κάνει σήμερα αρθροσκόπηση ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπολογίζεται στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια των πλέι οφ. Εκτός πλάνων λογικά θα παραμείνουν ώς το τέλος και οι Τελάντερ, Πράνιτς. Ο Δανός εξακολουθεί να κάνει ατομικό, ενώ ο Κροάτης αποχώρησε από την προπόνηση λόγω ενοχλήσεων. Αντίθετα, οι Πέτριτς, Κλωναρίδης επέστρεψαν στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ οι Λέτο, Μολέδο έκαναν αποφόρτιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή