Γιουρόπα Λιγκ: Εγραψε ιστορία η Σεβίλλη

Γιουρόπα Λιγκ: Εγραψε ιστορία η Σεβίλλη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρώτη ομάδα που κατακτά το Γιουρόπα Λιγκ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έγινε το βράδυ της Τετάρτης η Σεβίλλη, επικρατώντας της Λίβερπουλ στον τελικό της Βασιλείας με 3-1.

Η ομάδα του Ουνάι Εμερι, παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 στην ανάπαυλα, πέτυχε την ολική ανατροπή στην επανάληψη και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο από φέτος υπενθυμίζεται ότι δίνει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν.

Το πρώτο μέρος ανήκε στη Λίβερπουλ, η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δίκαια πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 35ο λεπτό, χάρη σε πολύ όμορφο γκολ του Ντάνιελ Στάριτζ. Ωστόσο, το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε ριζικά, με την ομάδα της Ανδαλουσίας να ισοφαρίζει στην πρώτη φάση που δημιούργησε με τον Γκαμεϊρό.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το τέρμα του Γάλλου επιθετικού ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των Ισπανών, που πήραν προβάδισμα στο 64΄με τον Κόκε και διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή, έξι λεπτά αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σεβίλλη είναι η απόλυτη κυρίαρχος του θεσμού, μετρώντας συνολικά πέντε κατακτήσεις, όλες από το 2006 και μετά (οι πρώτες δύο όταν η διοργάνωση ονομαζόταν ακόμη Κύπελλο ΟΥΕΦΑ).

Αντίθετα, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το τέταρτο τρόπαιό της, ενώ αυτός είναι ο δεύτερος χαμένος τελικός, εντός και εκτός συνόρων, από τη στιγμή που τα ηνία της ανέλαβε ο Γιούργκεν Κλοπ, τον περασμένο Οκτώβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή