Ακόμη ένας τελικός για την Ελλάδα στο Λονδίνο

Ακόμη ένας τελικός για την Ελλάδα στο Λονδίνο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία έβδομη, μία όγδοη θέση και με μία πρόκριση σε σημερινό τελικό ολοκληρώθηκε, για τα ελληνικά χρώματα, η χθεσινή ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης του Λονδίνου.

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, στα 200 μ. προσθίως, σημείωσε την τέταρτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του (2.11.15) και πλασαρίστηκε στην 6η θέση. Ο Βρετανός Ρος Μέρντοχ έκανε την έκπληξη και με 2.08.33 άφησε δεύτερο τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2015, τον Γερμανό Μάρκο Κοχ, που είχε χρόνο 2.08.40. Το χάλκινο μετάλλιο (το πρώτο του σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση) κατέκτησε ο Ιταλός Λούκα Πιτσίνι με 2.10.39.

Για τον Στέφανο Δημητριάδη δεν ήρθε το ατομικό ρεκόρ, που ήταν ο στόχος του, στα 200 μ. πεταλούδα. Με 1.57.02 τερμάτισε όγδοος στον τελικό. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε, όπως αναμενόταν, ο Ούγγρος Λάζλο Τσεχ με 1.52.91. Ο κάτοχος πέντε ολυμπιακών μεταλλίων προσπάθησε να σημειώσει ευρωπαϊκό ρεκόρ (1.52.70 το υπάρχον), αλλά τελικά περιορίστηκε σε ρεκόρ αγώνων. Δεύτερος ήταν ο Δανός Βίκτορ Μπρόμερ με 1.55.35 (πρώτος στην Ευρώπη το 2014) και τρίτος ο Ούγγρος Τάμας Κεντερέσι με 1.55.39.

Σε άριστη αγωνιστική κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται και η Αννα Ντουντουνάκη. Με 58.58 στα 100 μ. πεταλούδας προκρίθηκε στον τελικό του στυλ με την τέταρτη καλύτερη επίδοση. Η Κριστέλ Βουρνά δεν τα κατάφερε και περιορίστηκε στη 13η θέση με επίδοση 59.19.

Στους ημιτελικούς σταμάτησε η πορεία του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 100 μ. ελευθέρως. Με 48.92 πλασαρίστηκε στην 11η θέση. Με τον καλύτερο χρόνο προκρίθηκε στον τελικό ο Ιταλός Λούκα Ντότο (δευτεραθλητής κόσμου το 2011 στα 50 μ. ελευθέρως) με 48.36.

Χθες το πρωί, ο νεαρός Δημήτρης Δημητρίου πλασαρίστηκε στην 28η θέση των 800 μ. ελευθέρως με χρόνο 8.29.63.

Στο μεταξύ, αγκαλιά με το πρώτο από τα όνειρά του βρίσκεται από προχθές ο Ανδρέας Βαζαίος. Ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης των 200 μ. μεικτής ατομικής ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι το ευρωπαϊκό αποτελεί μία «στάση» πριν από τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Στόχος της χρονιάς είναι οι Ολυμπιακοί. Επειδή όμως μένει ακόμη αρκετός καιρός, δεν έχουμε βάλει συγκεκριμένους στόχους. Αυτό που θέλουμε είναι να βγει μία σωστή προετοιμασία μέχρι τότε και να έχουμε την υγεία μας. Οσο υπάρχει υγεία και γίνεται σωστή προετοιμασία, μπορείς να ονειρεύεσαι. Οταν ανεβαίνεις ψηλά και πηγαίνεις πιο γρήγορα, σίγουρα βάζεις πιο υψηλούς στόχους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή