«Σημείο καμπής για τη Λίβερπουλ»

«Σημείο καμπής για τη Λίβερπουλ»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μελλοντικό σημείο αναφοράς στην ιστορία της Λίβερπουλ χαρακτήρισε ο τεχνικός των «Ρεντς», Γιούργκεν Κλοπ την ήττα της αγγλικής ομάδας από τη Σεβίλλη στον προχθεσινό τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

«Χάσαμε την πίστη στο παιχνίδι μας. Θα εκμεταλλευθούμε όμως αυτή την εμπειρία. Οι παίκτες μου είναι νέοι. Στο μέλλον θα κοιτούμε την ήττα στη Βασιλεία και θα τη θεωρούμε σημείο καμπής στην ιστορία της ομάδας» είπε μετά το τέλος του τελικού στο Σεντ Γιάκομπς Παρκ, ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, ενώ ανέλαβε και την ευθύνη για την αποτυχία, αφήνοντας για άλλους τις γκρίνιες για τη διαιτησία.

«Υπόσχομαι σε όλους ότι θα το χρησιμοποιήσουμε για να επανέλθουμε ισχυρότεροι. Δεν θα έχουμε διεθνείς διοργανώσεις και έτσι θα διαθέτουμε περισσότερο χρόνο για προπόνηση. Δική μας είναι η ευθύνη, δική μου είναι. Δουλειά μου είναι να βοηθώ τους παίκτες να αντιδρούν καλύτερα σε διάφορες καταστάσεις. Μπορώ να βελτιωθώ πολύ» είπε ο κ. Κλοπ, που ηττήθηκε και στον πέμπτο τελικό της καριέρας του, τρεις μήνες μετά την ήττα στο Λιγκ Καπ Αγγλίας από τη Μάντσεστερ Σίτι. Μηδέν στα πέντε δηλαδή.

Ομως η ήττα-χαστούκι από τη Σεβίλλη, που αφήνει τη Λίβερπουλ και εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων το 2016-17, μπορεί να έχει κι άλλες συνέπειες για τον σύλλογο: Ο πρώην άσος της ομάδας Στιβ Μακμάναμαν επισημαίνει τον κίνδυνο «να είναι τώρα πιο δύσκολο να προσελκύσουμε πραγματικούς αστέρες στη Λίβερπουλ».

«Το Γιουρόπα Λιγκ ανήκει στη Σεβίλλη» ανέφερε στο πρωτοσέλιδό της χθες η ισπανική εφημερίδα «Ας», για την ομάδα από την Ανδαλουσία που κατέκτησε το τρίτο σερί τρόπαιο στον θεσμό και το πέμπτο στα τελευταία 11 χρόνια, κάνοντάς το… «Σεβίγια Λιγκ».

Γενικά, ο ισπανικός Τύπος τόνισε την για μια ακόμη χρονιά απόλυτη κυριαρχία της χώρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς μετά τον θρίαμβο της Σεβίλλης, έρχεται το επόμενο Σάββατο ο νέος μαδριλένικος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ, ο δεύτερος από το 2014. Οι Ισπανοί έχουν σαρώσει τα πάντα τα τελευταία τρία χρόνια στην Ευρώπη, με την κατάκτηση πέρυσι και του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα. «Ισως το επίπεδο του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι πολύ υψηλό, αλλά σίγουρα αγωνιζόμαστε με περισσό πάθος» είπε ο τεχνικός της Σεβίλλης, Ουνάι Εμερι.

Ωστόσο, χρόνος για πανηγύρια στη Σεβίλλη δεν υπάρχει. Μεθαύριο ορθώνεται μπροστά της ένα ακόμη μεγαλύτερο εμπόδιο, καθώς η ξεκούραστη Μπαρτσελόνα θα την περιμένει στο «Βιθέντε Καλδερόν» της Μαδρίτης για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή