Προβάδισμα Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Προβάδισμα Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χέρι χέρι επέστρεψαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ, παίρνοντας και οι δύο εμφατικές νίκες στην 3η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι «Πράσινοι» επιβλήθηκαν της ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λεωφόρου με το ευρύ 3-0 και ο ΠΑΟΚ πέρασε «αέρα» με 2-0 από τη Νέα Σμύρνη, σε ένα ματς που σήκωσε περισσότερη σκόνη λόγω του αιφνιδιαστικού αποκλεισμού του Μπακασέτα από την 18άδα, ενώ ήταν στην αποστολή. Η διοίκηση του Πανιωνίου έκανε λόγο για πειθαρχικό παράπτωμα, αλλά στην ουσία ο αποκλεισμός του 23χρονου χαφ οφείλεται στην πληροφορία ότι έχει υπογράψει από τώρα στην ΑΕΚ, αν και το συμβόλαιό του λήγει τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό 2-0. Δεν ήταν απλώς η πρώτη νίκη σε ντέρμπι φέτος, αλλά και η πρώτη του κόντρα σε μία από τις ομάδες που αντιμετωπίζει στα πλέι οφ. Στις προηγούμενες επτά απόπειρές του δεν είχε καταφέρει να νικήσει καμία φορά, με τον έως χθες απολογισμό του να είναι τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Οι «Πράσινοι» ήταν από την αρχή έως το τέλος «αφεντικό» του ντέρμπι, απέναντι σε μια ομάδα που σπατάλησε πολλή ενέργεια στον τελικό του Κυπέλλου και έπαιξε τρίτο παιχνίδι μέσα σε τρεις μέρες. Βοήθησαν και τα δύο γρήγορα γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο για να νιώθουν ασφάλεια, φροντίζοντας εν συνεχεία να διώξουν τα φαντάσματα που είχαν στοιχειώσει τη Λεωφόρο στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου προηγήθηκαν και ισοφαρίστηκαν κόντρα στη ροή του αγώνα.

Πιο φρέσκος ο Παναθηναϊκός, κυριάρχησε από την αρχή στο κέντρο και είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, αξιοποιώντας στο έπακρο και τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε στο α΄ ημίχρονο. Η πρώτη με σκόρερ τον (εξαιρετικό χθες) Λουντ με διαγώνιο σουτ στο 11΄ και η δεύτερη με προβολή του Μπεργκ ύστερα από ωραία σέντρα του Βιγιαφάνες στο 30΄. Το 2-0 έκανε τους γηπεδούχους να αισθανθούν ασφάλεια και ανάγκασε την ΑΕΚ να ανοίξει το παιχνίδι της, γεγονός που έδωσε χώρους στον Παναθηναϊκό να βγαίνει επικίνδυνα στην επίθεση και να απειλεί έως το τέλος πολύ περισσότερο απ’ όσο απειλήθηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «Κιτρινόμαυροι» δεν έκαναν καμία καθαρή ευκαιρία για γκολ και το ματς φάνηκε να είναι πολύ πιο κοντά στο 3-0 παρά στο 2-1, όπως επιβεβαιώθηκε στο 90΄ με το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, ύστερα από κατά μέτωπον επίθεση του Κλωναρίδη.

Σύμφωνα με ανάρτηση Αργεντινού δημοσιογράφου, η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει με τον 26χρονο αμυντικό μέσο της Μπόκα Τζούνιορς, Κρίστιαν Ερμπες, ο οποίος μένει το καλοκαίρι ελεύθερος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Νάνο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Κουτρουμπής (79΄ Βλαχοδήμος), Λέτο (60΄ Μπουμάλ), Λουντ, Μπεργκ, Ζέκα, Βιγιαφάνες.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Ντίντακ, Αρθο, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Σιμόες (70΄ Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλας (46΄ Μπουονανότε), Αραβίδης, Τζεμπούρ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στη Νέα Σμύρνη, πιο αποφασιστικός και αποτελεσματικός, εκμεταλλεύτηκε την απόφαση του Πανιωνίου να βάλει στο «ψυγείο» τον Μπακασέτα για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και έφυγε με τη νίκη με σκορ 0-2, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερς Λίγκας.

Με αυτήν τη νίκη, ο Δικέφαλος παρέμεινε με πολλές πιθανότητες μέσα στο παιχνίδι για τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλό διάστημα του ΠΑΟΚ, όταν έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και είχε τουλάχιστον δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, στο πρώτο 20λεπτο. Εν τέλει, ο Αθανασιάδης στο 27΄ κέρδισε τον Διούδη με ευθύβολο σουτ και έγραψε το 0-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε τον ΠΑΟΚ για την ισοφάριση, είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, με τον Μπαργκάν στο 62΄ το σουτ του οποίου έδιωξε ο Γλύκος και στο 64΄ όταν ο Μαλεζάς πρόλαβε τον Καραμάνο, πριν αυτός στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Βλάνταν Ιβιτς πέρασε στον αγώνα τον Μπερμπάτοφ, ο οποίος επανήλθε ύστερα από τρεις μήνες απουσίας και στο 77΄ ο Μακ ήταν αυτός που έδωσε τέλος στην υπόθεση νίκη. Επειτα από πάσα του Τσίμιροτ, ο Σλοβάκος απέφυγε όμορφα τον Ρισβάνη και με πλασέ έγραψε το 0-2.

Ο Πανιώνιος δεν τα παράτησε, κέρδισε πέναλτι στο 88΄ με τον Καθάριο από αντικανονικό μαρκάρισμα του Χατζηισαΐα, αλλά ο Οικονόμου έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και λίγα λεπτά αργότερα αποβλήθηκε.

Ο Ιβιτς μετά τον αγώνα δήλωσε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού πως «κρατάω μόνο τους τρεις βαθμούς και τη νίκη. Η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που θέλω και μπορεί να είναι. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, αλλά ξαναλέω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση που είχαμε σήμερα».

Ο Τάσος Μπακασέτας αντέδρασε για τον αποκλεισμό του από την αποστολή του Πανιωνίου, ζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ομάδας Γιάννη Δάρα αλλά, εν τέλει, η υπόθεση κατέληξε σε φραστικό επεισόδιο!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Διούδης, Βλάχος, Τασούλης, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Χαλκιαδάκης (84΄ Βιγιάλμπα), Καραμάνος, Ασναριφάρντ (46΄ Μπαργκάν).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς (81΄ Σκόνδρας), Τζαβέλλας, Μαλεζάς (86΄ Χατζηισαΐας), Κίτσιου, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Πέλκας (74΄ Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες, Μακ, Αθανασιάδης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 Αγ.): Παναθηναϊκός 7, ΠΑΟΚ 7, ΑΕΚ 5, Πανιώνιος 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή