Θετική κρίνεται η παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό

Θετική κρίνεται η παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανάμεικτα συναισθήματα επέστρεψαν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριές μας από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Λονδίνου. Για την ελληνική κολύμβηση ήταν, ίσως, η καλύτερη παρουσία της σε διοργάνωση, αλλά οι τέσσερις τέταρτες θέσεις άφησαν πικρία στους αθλητές μας, καθώς ο απολογισμός μπορούσε να ήταν καλύτερος.

Η εθνική ομάδα κατέκτησε δύο μετάλλια (χρυσό ο Βαζαίος, χάλκινο ο Χρήστου), 12 προκρίσεις σε τελικούς, πέντε πανελλήνια ρεκόρ και την ένατη θέση στη συνολική βαθμολογία της διοργάνωσης. Εκτός απροόπτου, η χώρα μας εξασφάλισε και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο σε δύο ομαδικά αγωνίσματα, στα 4×100 ελευθ. και στα 4×100 μεικτής ομαδικής.

Πολλοί από τους αθλητές μας βελτίωσαν τις ατομικές τους επιδόσεις, ενώ τα πέντε πανελλήνια ρεκόρ γεννούν ελπίδες για καλές εμφανίσεις στο Ρίο. «Οι κολυμβητές μας ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Ηταν ένα πολύ δύσκολο ευρωπαϊκό, με μεγάλη συμμετοχή και τεράστιο συναγωνισμό. Συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι κολυμβητές της Ευρώπης. Οταν φτάνεις σε τέσσερις τέταρτες θέσεις και “αγγίζεις” το μετάλλιο στα εκατοστά του δευτερολέπτου, σου αφήνει, βέβαια, μια πικρία. Αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, μπορεί κάπου να σε ευνοήσει και κάπου όχι. Σε αυτό το πρωτάθλημα δεν ήμασταν τυχεροί, γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε μέχρι και τέσσερα ακόμη μετάλλια στη συγκομιδή μας», δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Χριστόδουλος Χούμας.

Μεγάλος… άτυχος της διοργάνωσης ήταν ο Κριστιάν Γκολομέεβ. «Φλέρταρε» τρεις φορές με το μετάλλιο (στις σκυταλοδρομίες και στα 50 μ. ελευθ.) αλλά περιορίστηκε σε τρεις τέταρτες θέσεις και σε δύο συμμετοχές σε ημιτελικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή