Κινητοποιήσεις από την ΕΟΕ για το ΟΑΚΑ

Κινητοποιήσεις από την ΕΟΕ για το ΟΑΚΑ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατηγορηματική αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης ή εκποίησης του ΟΑΚΑ εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς, κατά το Νόμο, είναι ιδιοκτήτρια του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών. Οι εκπρόσωποί της φέρονται αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις για να προστατέψουν τους δεκάδες αθλητές και αθλήτριες που προπονούνται εκεί.

«Ισως έχουν γίνει κάποια νομικά λάθη. Το ΟΑΚΑ έχει δημιουργηθεί από την απαλλοτρίωση εδαφών που τα πλήρωσε η ΕΟΕ την δεκαετία του ΄70. Δε γίνεται, από νομικής πλευράς, χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη να πωληθεί κάτι. Από ηθικής πλευράς στο ΟΑΚΑ στεγάζονται Ομοσπονδίες και προπονούνται αθλητές, οι οποίοι, εάν το πάρει κάποιος τρίτος, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος. 

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

Μετά από διεξοδική και πολύωρη συζήτηση – παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων του Ο.Α.Κ.Α. – η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμφώνησε και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και προστατεύεται από το Σύνταγμα, άρα οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης του σημαντικότερου αθλητικού κέντρου της χώρας πλήττει καίρια την αθλητική νεολαία της Ελλάδας.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν άμεσα, οι εξής κινήσεις από πλευράς της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

* Να επιδιώξει το Προεδρείο, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

* Nα προβεί η ΕΟΕ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της σχετικά με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών

* Να ενημερώσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για όλες τις πρόσφατες αποφάσεις της Πολιτείας σχετικές με το Ο.Α.Κ.Α. οι οποίες πλήττουν την αυτονομία του Αθλητικού Κινήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή