Ρώσοι οι 14 «ντοπέ» των Ολυμπιακών του 2008

Ρώσοι οι 14 «ντοπέ» των Ολυμπιακών του 2008

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατέσσερις Ρώσοι αθλητές, εκ των οποίων δέκα μεταλλιούχοι στο Πεκίνο το 2008, βρίσκονται μεταξύ των 31 αθλητών των οποίων τα δείγματα βρέθηκαν θετικά σε αναβολικές ουσίες κατά τον επανέλεγχό τους οκτώ χρόνια μετά τη λήψη τους στους προπερασμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Πρόκειται για έντεκα αθλητές του στίβου, δύο αρσιβαρίστριες και έναν κωπηλάτη, περιλαμβανομένης της άλτριας του ύψους Αννα Τσιτσέροβα, που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο Πεκίνο πριν πάρει χρυσό στο Λονδίνο το 2012. Στη λίστα, που φέρεται να έχει λάβει η ρωσική ολυμπιακή επιτροπή και αποκάλυψε το κρατικό κανάλι Ματς TV, περιλαμβάνεται ακόμη η σπρίντερ Γιούλια Τσερμοσάνσκαγια, μέλος της ομάδας 4×100 στον στίβο που πήρε το χρυσό στο Πεκίνο. Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι ήταν ντοπαρισμένη, αποκλείεται όλη η ρωσική ομάδα σκυταλοδρομίας και το χρυσό θα πάει στο Βέλγιο.

Ασημένια μετάλλια είχαν κατακτήσει στο Πεκίνο οι φερόμενες ως ντοπαρισμένες Μαρία Αμπαχούμοβα (ακοντισμός), Αναστάζια Καπατσίνσκαγια και Τατιάνα Φίροβα (4×400) και η Μαρία Σαΐνοβα (άρση βαρών).

Η ρωσική ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε χθες -χωρίς να αναφέρει ονόματα- ότι όποιος αθλητής βρεθεί να έχει κάνει χρήση αναβολικών στο παρελθόν θα αποκλειστεί από το Ρίο. Βεβαίως, αν δεν αλλάξει κάτι τον Ιούνιο, όλος ο ρωσικός στίβος θα απουσιάσει από το Ρίο, αφού παραμένει ο διεθνής αποκλεισμός του από τον Νοέμβριο του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή