Η ελληνική ενόργανη στη Βέρνη

Η ελληνική ενόργανη στη Βέρνη

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα πανέμορφο στάδιο του χόκεϊ, στη Βέρνη, χτυπάει από σήμερα η καρδιά της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής. Στα πρωταθλήματα ανδρών και εφήβων της Γηραιάς Ηπείρου θα πάρουν μέρος 312 αθλητές (158 άνδρες, 154 έφηβοι). Ανάμεσά τους βρίσκονται οι καταξιωμένοι και οι νέοι πολλά υποσχόμενοι αθλητές της ελληνικής ενόργανης. Το σημερινό πρόγραμμα αρχίζει με τους προκριματικούς των εφήβων, ενώ αύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες των ανδρών.

Η ελληνική ανδρική ομάδα (Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μαρκούσης, Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου) πραγματοποίησε χθες την επίσημη προπόνησή της και όλοι οι αθλητές «έβγαλαν» το πρόγραμμά τους. «Ολα πήγαν πολύ καλά. Ο Μαρκούσης ήταν πολύ καλός στο έδαφος και αποτελεί την… κρυφή ελπίδα μας για κάτι καλό. Στο σύνθετο ο Ηλιόπουλος διαθέτει δυνατότητες για πρόκριση στον τελικό. Ο Χατζηευσταθίου μού άρεσε στον πλάγιο αλλά είναι άπειρος. Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθώ στους Μάρα και Πετρούνια. Οταν εκτέλεσαν τα προγράμματά τους, όλοι όσοι βρίσκονταν στον χώρο τούς χειροκρότησαν», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και παλαιός προπονητής Θανάσης Βασιλειάδης.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί στους κρίκους, ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, στο πλάγιο και στο άλμα, ο Ηλιόπουλος στο σύνθετο, ενώ οι Μαρκούσης και Χατζηευσταθίου θα κάνουν από τέσσερα όργανα. «Είμαι καλά. Αυτό που με προβληματίζει είναι το κρύο. Η αίθουσα είναι παγωμένη, αλλά ελπίζω ότι στους αγώνες θα έχει κανονική θερμοκρασία», μας είπε από την Ελβετία ο Βλάσης Μάρας. Ο πρωταθλητής του μονόζυγου δουλεύει σε δύο προγράμματα: ένα πιο εύκολο για το ευρωπαϊκό και ένα με υψηλότερη αρχική αξία για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. «Στους άνδρες θα διεκδικήσουμε την πρόκριση σε τουλάχιστον δύο τελικούς οργάνων. Ο Πετρούνιας στους κρίκους θα πάει ως φαβορί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και ο Μάρας στο μονόζυγο θα έχει αυξημένες πιθανότητες να μπει στον τελικό. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να πάρουμε μέρος σε τέσσερις τελικούς, αφού ο Μαρκούσης στο έδαφος και ο Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο έχουν δυνατά προγράμματα, με αρχική αξία 6,60, και μπορούν να μπουν στην οκτάδα αν κάνουν καλές εκτελέσεις. Στο ομαδικό των ανδρών θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, χωρίς πτώσεις», δήλωσε λίγο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης. Πολλοί από τους πρωταθλητές που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα έχουν προκριθεί και στο Ρίο. Ετσι στη Βέρνη αναμένεται να παρουσιάσουν δυνατά προγράμματα. «Υπάρχουν κάποιες απουσίες, π.χ. δεν έχω δει τον Γερμανό Χαμπίχεν, αλλά όλοι οι καλοί είναι εδώ. Σε ό,τι αφορά την ομάδα μας, πιστεύω ότι, εάν όλα πάνε καλά, θα έχουμε συμμετοχή σε τελικούς», μας είπε ο κ. Βασιλειάδης.

Η αυλαία της διοργάνωσης «ανοίγει» σήμερα με τους έφηβους. Ο 18χρονος Αγγελος Κοντεσίδης και ο 17χρονος Γιώργος Προβιάς είχαν αγωνιστεί και στο ευρωπαϊκό του 2014, ενώ για πρώτη φορά θα βρεθούν στα ευρωπαϊκά «σαλόνια», οι 16χρονοι Απόστολος Κανέλλος και Στέφανος Τσολακίδης και ο 14χρονος Γιώργος Κελεσίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή