Ο τελικός του Ζινεντίν Ζιντάν

Ο τελικός του Ζινεντίν Ζιντάν

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ζινεντίν Ζιντάν στοχεύει απόψε να γίνει ο πρώτος Γάλλος που θα κατακτήσει ως προπονητής το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και ο έβδομος άνθρωπος που θα έχει κατακτήσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Τέσσερις μόλις μήνες αφότου ανέλαβε τις τύχες της Ρεάλ Μαδρίτης μετά την καταστροφική περίοδο με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο, ο Γαλλοαλγερινός που ανέλαβε για πρώτη φορά πρώτος προπονητής σε μεγάλο σύλλογο τον Ιανουάριο έχει μπροστά του την κορυφαία πρόκληση του αποψινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Κι αν ο αντίπαλος τεχνικός, Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν το κεντρικό πρόσωπο σε προημιτελικούς και ημιτελικούς, οδηγώντας την Ατλέτικο στους αποκλεισμούς της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν, ο Ζιντάν είναι το κεντρικό πρόσωπο του τελικού στο Μιλάνο, τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή του.

Και τούτο διότι ελάχιστοι περίμεναν ότι η Ρεάλ που παρέπαιε στο πρώτο ήμισυ της σεζόν (έως και 12 βαθμούς από την κορυφή της Λα Λίγκα) θα μπορούσε να φτάσει έως την τελευταία αγωνιστική να διεκδικεί το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα και να το χάνει τελικά για έναν βαθμό, ενώ παράλληλα να διεκδικεί να πάρει τα ευρωπαϊκά σκήπτρα για ενδέκατη φορά στον τελικό του «Σαν Σίρο». Χωρίς αμφιβολία τις επιτυχίες αυτές πιστώνεται ο σχετικά άπειρος ως προπονητής αλλά θρυλικός ως ποδοσφαιριστής, Ζινεντίν Ζιντάν.

Είναι σημαντικό πως κέρδισε άμεσα τον σεβασμό των παικτών στα «δύσκολα αποδυτήρια» του Σαντιάγο Μπερναμπέου, με το χαλαρό αλλά επιβλητικό του στιλ που έχει αφότου έπαιζε ακόμη ποδόσφαιρο. «Με τον ερχομό του βελτιωθήκαμε σημαντικά» λέει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ ο Σέρχιο Ράμος συμπληρώνει: «Οταν έχεις παίξει μπάλα, έχεις διαφορετικό τρόπο να συγκεντρώνεσαι σε πράγματα στο ποδόσφαιρο από έναν προπονητή που δεν έχει παίξει».

Σε 26 αγώνες με τον «Ζιζού» στον πάγκο, η Ρεάλ έχει 21 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες. Στους αγώνες αυτούς περιλαμβάνεται και ο θρίαμβος με 2-1 μέσα στο Καμπ Νου για το πρωτάθλημα, αλλά και η πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Μάντσεστερ Σίτι. Ακόμη όμως κι αν η κατά τεκμήριο ισχυρότερη ομάδα του Γαλλοαλγερινού επικρατήσει των «κολτσονέρος» απόψε, αυτό θα σημαίνει ότι ο ίδιος είναι πια ένας φτασμένος προπονητής;

Η απάντηση είναι «όχι» και τη δίνει πρώτος ο ίδιος ο 43χρονος τεχνικός: Οπως είχε κάνει και τον Ιανουάριο όταν τον συνέκριναν με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, έτσι και τώρα ο κ. Ζιντάν δείχνει απολύτως προσγειωμένος σχετικά με το ποιος είναι ως προπονητής, πλέκοντας το εγκώμιο του Ντιέγκο Σιμεόνε: «Διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ένας προπονητής και πάνω απ’ όλα γνωρίζει την ομάδα και τους παίκτες του καλά, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Εγώ έχω πολλά να διδαχθώ, αλλά ο ενθουσιασμός μου να μάθω είναι τρομερός. Αυτό θα με κάνει να βελτιωθώ. Εχω ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να γίνω σημαντικός προπονητής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή