To νέο μαδριλένικο ραντεβού και οι δύο φιλοσοφίες

To νέο μαδριλένικο ραντεβού και οι δύο φιλοσοφίες

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, άρα μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι και στη δεύτερη φορά που συγκρούονται ομάδες από την ίδια πόλη στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπως δεν είχε συμβεί ποτέ πριν από το 2014, είναι αντιμέτωπες πάλι η Ρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ετσι και το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ο τελικός του οποίου αρχίζει στις 21.45 στο Σαν Σίρο του Μιλάνου, θα καταλήξει στην Ισπανία, όπως πέρυσι που το πήρε η Μπαρτσελόνα και πρόπερσι η Ρεάλ.

Αντίπαλες απόψε δεν θα είναι μόνον η πλούσια ομάδα των συντηρητικών Καστιγιάνων με τη λιγότερο εύπορη ομάδα των προοδευτικών της ισπανικής πρωτεύουσας… Αντίπαλες θα είναι και δύο διαφορετικές αγωνιστικές φιλοσοφίες, η κατά κύριο λόγο επιθετική του Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ και η κατά προτεραιότητα αμυντική του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο.

Η στα χαρτιά ανώτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ και Καρίμ Μπενζεμά, θα βρει απέναντί της ένα σφριγηλό σύνολο με τους Αντουάν Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες και Σαούλ, που ελπίζουν στην πρώτη κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία του συλλόγου, δύο χρόνια μετά το τραυματικό 4-1 στη Λισσαβώνα, όταν η Ατλέτικο ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις και κατέρρευσε στην παράταση.

Η Ρεάλ κατέκτησε το ένατο τρόπαιό της το 2002, με τον Ζιντάν σκόρερ ενός ασύλληπτου γκολ κόντρα στη Λεβερκούζεν, και το δέκατο το 2014, με τον Γαλλοαλγερινό βοηθό προπονητή πλάι στον Κάρλο Αντσελότι.

Απόψε ελπίζει να κάνει 11 τα ευρωπαϊκά της στέμματα με τον ίδιο ως πρώτο προπονητή.

Η Ρεάλ ποντάρει και σε κάτι άλλο που κατά πολλούς τη βοήθησε να ανατρέψει την σε βάρος της κατάσταση στον τελικό του 2014: Είναι το κόμπλεξ που χρεώνουν πολλοί στην Ατλέτικο έναντι της μεγάλης συμπολίτισσάς της. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η Ρεάλ είναι η εμμονή των «ροχιμπλάνκος», των οποίων οι οπαδοί έχουν κασκόλ που αντί για «Ατλέτικο» γράφουν «Αντιμαδριδίστα», δηλαδή κατά της Ρεάλ. Αυτό το σύμπλεγμα κατωτερότητας μπορεί να το πληρώσει και φέτος η «Ατλέτι», κι αυτό το γνωρίζει και ο κ. Σιμεόνε.

Από την άλλη πλευρά, ο τομέας «ψυχολογία» έχει και τα υπέρ του για την Ατλέτικο: Οι παίκτες της είναι πολύ πιο δεμένοι μεταξύ τους, είναι πιο διψασμένοι για τον τίτλο από τους προπέρσινους πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ την Πέμπτη έμαθαν και ότι ο κ. Σιμεόνε θα συνεχίσει και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας. Σημειώνεται ότι το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το μόνο τρόπαιο που ο Αργεντινός δεν έχει κατακτήσει στα 4,5 χρόνια του στο «Βιθέντε Καλδερόν».

Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Τιμπό Κουρτουά, που ήταν δανεικός στην Ατλέτικο το 2014 και έπαιξε σε εκείνον τον τελικό, πιστεύει ότι φέτος το τρόπαιο το αξίζει η πρώην ομάδα του: «Πρόπερσι, μετά την ήττα στη Λισσαβώνα, οι συμπαίκτες μου στην “Ατλέτι” το έλεγαν ότι θα επιστρέψουν. Ισως τώρα ήρθε η ώρα να το πάρουν, και το αξίζουν, έχοντας αποκλείσει Μπαρτσελόνα και Μπάγερν στον δρόμο για τον τελικό».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή