Η κλήση που έσωσε τον Πουλίδο από τη σπείρα των απαγωγέων

Η κλήση που έσωσε τον Πουλίδο από τη σπείρα των απαγωγέων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του Αλαν Πουλίδο στην πατρίδα του, καθώς από χθες βρίσκεται ξανά κοντά στην οικογένειά του. Ο 25χρονος επιθετικός του Ολυμπιακού έπεσε θύμα απαγωγής από έξι ενόπλους τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε λεωφόρο της μεξικανικής πόλης Θιουδάδ Βικτόρια της πολιτείας Ταμαουλίπας. Αμέσως, η είδηση της απαγωγής του έκανε τον γύρο του κόσμου, ενώ στην πατρίδα του ήταν πρώτο θέμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αφού ο Πουλίδο είναι από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές του Μεξικού.

Τελικώς, ο τρόπος με τον οποίο απελευθερώθηκε χθες θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Είναι αξιοσημείωτο πως χρειάστηκε να παλέψει με έναν από τους απαγωγείς του και εν συνεχεία να κάνει κλήση από το κινητό του σε αριθμό εκτάκτου ανάγκης. Κάτι που βοήθησε τις αστυνομικές αρχές για να εντοπίσουν τον χώρο όπου τον είχαν κρύψει οι απαγωγείς του.

«Το κίνητρο της απαγωγής ήταν οικονομικό. Δεν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι επρόκειτο για πολύ γνωστό πρόσωπο», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, τονίζοντας ότι οι δράστες ήξεραν ποιος επέβαινε στο αυτοκίνητο στο οποίο έστησαν καρτέρι. Γνώριζαν ότι η οικογένεια του ποδοσφαιριστή είναι εύπορη και θέλησαν να ζητήσουν λύτρα. Τελικά, χρήματα δεν δόθηκαν, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές. Να σημειωθεί πως ο Πουλίδο κτυπήθηκε στο πρόσωπο, στη μύτη, στο δεξί χέρι, ενώ έχει μελανιές και στο στήθος.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός από τους απαγωγείς. Πρόκειται για τον 38χρονο Ντάνιελ Ερνάντες Μοράλες, ο οποίος κατάγεται από τη Βερακρούζ. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών της απαγωγής. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του Αλαν Πουλίδο συμμετείχαν επίσης η ομοσπονδιακή αστυνομία, ο στρατός και τρία ελικόπτερα.

• Σε συμφωνία με τον Κώστα Φορτούνη ήρθε ο Ολυμπιακός για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, το οποίο έληγε το 2019. Με το νέο συμβόλαιο, που θα λήγει το 2021, θα αυξηθούν σημαντικά οι αποδοχές του διεθνούς μεσοεπιθετικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή