Στόχος του ISIS οι οπαδοί που θα ταξιδέψουν στο Euro

Στόχος του ISIS οι οπαδοί που θα ταξιδέψουν στο Euro

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οπαδοί των εθνικών ομάδων της Αγγλίας και της Ρωσίας φέρεται να είναι ο πρώτος στόχος των ισλαμιστών τρομοκρατών κατά το επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γαλλία.

Ο προσωπικός υπολογιστής του αρχιτρομοκράτη, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που συνελήφθη τον Μάρτιο στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, αποκαλύπτει ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για επίθεση πυρήνων του ISIS στη Μασσαλία στις 11 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του αγώνα Αγγλίας-Ρωσίας για το Euro 2016.

Στόχος της επίθεσης δεν θα είναι το γήπεδο «Βελοντρόμ» όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, αλλά οι χώροι συνάθροισης των φίλων κάθε εθνικής ομάδας, οι λεγόμενες «ζώνες φιλάθλων» (fan zones), όπου όσοι δεν έχουν εισιτήριο για το ματς παρακολουθούν τη δράση σε γιγαντοοθόνες. Ηδη κυκλοφορούν σενάρια για σχέδια με βομβιστές αυτοκτονίας, τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια (drones), ακόμη και για χημικά όπλα.

Στα αρχεία του φορητού υπολογιστή βρέθηκαν φωτογραφίες του Παλαιού Λιμένα της Μασσαλίας, όπου πρόκειται να συγκεντρωθούν οι οπαδοί της Αγγλίας, προκαλώντας αναστάτωση στον βρετανικό Τύπο και στις τάξεις των φίλων των Τριών Λονταριών. Πηγή από τις βελγικές αρχές ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι Αγγλοι και Ρώσοι μπορεί να είναι οι κύριοι στόχοι των τρομοκρατών με βάση τα στοιχεία.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, διαβεβαιώνει πάντως ότι το τουρνουά θα είναι απολύτως ασφαλές, με 90.000 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή