Επικύρωση παραμονής Στραματσόνι

Επικύρωση παραμονής Στραματσόνι

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερός στο τιμόνι του Παναθηναϊκού παραμένει ο Αντρέα Στραματσόνι, παρά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε η αποτυχία της ομάδας να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να «σώσει» μια κακή χρονιά όσον αφορά την επίτευξη των στόχων. Στη χθεσινή σύσκεψη για να αποτιμηθεί η χρονιά που μόλις έκλεισε και να σχεδιαστεί η επόμενη που… ήδη έχει ξεκινήσει, ο Ιταλός τεχνικός απόλαυσε της εμπιστοσύνης τόσο του Γιάννη Αλαφούζου όσο και του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Μάλιστα, οι συζητήσεις για το νέο συμβόλαιό του είναι στο τελικό στάδιο, με πιθανότερο σενάριο την επέκτασή του για δύο χρόνια και όχι μέχρι το 2017, όπως προέβλεπε η οψιόν που είχαν οι «πράσινοι» από την αρχική συμφωνία.

Ο σχεδιασμός της επόμενης περιόδου είναι καιρό τώρα στα σκαριά και θα φέρει σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Οι Εσιέν, Σάντσες και Βέμερ δεν είναι στα πλάνα (έχουν συμβόλαιο και πρέπει να προκύψει συμφωνία για τη λύση του), ο Πέτριτς σταμάτησε το ποδόσφαιρο, το συμβόλαιο του Πράνιτς δεν θα ανανεωθεί, ο Μαμούτε δεν ικανοποίησε και δεν θα συνεχίσει, οι Κοτσόλης σταματά, οι Μαρινάκης, Γιαννακόπουλος, ίσως και ο Χουχούμης θα δοθούν δανεικοί και ο Εβαντζελίστα παραμένει μετέωρος. Τα κενά θα καλυφθούν με 7-8 μεταγραφές από την ελληνική και ξένη αγορά, με στόχο την απόκτηση τουλάχιστον πέντε ποιοτικών παικτών, προορισμένων εξαρχής για την ενδεκάδα.

Μιλώντας σε σουηδικά ΜΜΕ, ο Μπεργκ επιβεβαίωσε ότι θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και ότι είναι σε συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του, αλλά δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αποχωρήσει εάν προκύψει το καλοκαίρι κάτι πραγματικά εξαιρετικό. Ο Νάνο γνωστοποίησε ότι θα παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο, ενώ, σύμφωνα με έγκυρο Ιταλό δημοσιογράφο, η καλή παρουσία του Μέστο συμφωνήθηκε να ανταμειφθεί με επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2018.

Η διαιτησία

Το πλάνο της επόμενης μέρας προβλέπει και την ενίσχυση της προσπάθειας να θωρακιστεί ο Παναθηναϊκός από τα χτυπήματα της διαιτησίας. Ο Χρήστος Παναγόπουλος φρόντισε να το κάνει αυτό σαφές, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, με αφορμή τη διαιτησία του Αρετόπουλου στην Τούμπα. Μιλώντας τόσο στον ΣΠΟΡ FM όσο και στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Με τον Αρετόπουλο ζήσαμε ένα ακόμη χειρουργείο. Στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς, βγήκαμε ξανά σφαγμένοι. Ο ορισμός του από ένα σύστημα άρρωστο και διεφθαρμένο, το οποίο το έχουμε καταγγείλει και πολεμήσει, δεν ήταν τυχαίος. Υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να υποβάλουν τα διαπιστευτήριά τους και να αναζητήσουν νέα στηρίγματα σε όποιον εκτιμούν ότι αποκτά δύναμη και ισχύ. Ολοι αυτοί θα μας βρουν πιο αποφασιστικούς μπροστά τους. Επιθυμία του Παναθηναϊκού δεν είναι να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ούτε και να πάρει κάποιος τον ρόλο αυτό. Θέλουμε αλλαγές που θα ικανοποιήσουν όλες τις ομάδες, ακόμα και τον Ολυμπιακό. Δεν χρησιμοποιούμε ως άλλοθι τους διαιτητές ούτε στεκόμαστε στα ανθρώπινα λάθη τους. Στεκόμαστε στα στοχευμένα. Εχουμε ματώσει παλεύοντας για την ισονομία. Τη βλέπετε πουθενά; Υπάρχει κάπου στη διαιτησία, στις αποφάσεις, στην ΕΠΟ;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή