Θετικά μηνύματα από τη χθεσινή Εθνική

Θετικά μηνύματα από τη χθεσινή Εθνική

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη μακρινή Μελβούρνη ήλθε η πρώτη αχτίδα φωτός για την Εθνική μας ομάδα από τότε που ανέλαβε τις τύχες της ο Μίκαελ Σκίμπε! Με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο το τόσο παθητικό στο φιλικό της περασμένης εβδομάδας στο Σίδνεϊ, η «γαλανόλευκη» έδειξε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης έπειτα από ένα πολύμηνο διάστημα ταλαιπωρίας και συνδύασε αυτή την ελπιδοφόρα εικόνα της με νίκη 2-1 επί της Αυστραλίας. Κάθε νίκη είναι σημαντική σε αυτό το επίπεδο, έστω και σε φιλικό παιχνίδι, αλλά ακόμα πιο σημαντική ήταν η πολύ καλή εμφάνιση των διεθνών μας και η κυρίαρχη εικόνα τους στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, με τη δημιουργία αρκετών φάσεων επιθετικά και μια αίσθηση ασφάλειας αμυντικά. Ηταν ένα καλό «δώρο» από τους παίκτες προς τον Γερμανό προπονητή, σε μια εποχή που ο ίδιος έδειχνε να το έχει απόλυτη ανάγκη.

Η νίκη ήλθε με σκόρερ δύο παίκτες που είδαν δίχτυα για πρώτη φορά με την Εθνική μας. Κι αν το πρώτο γκολ του Μάνταλου στο 8΄ ήταν όμορφο τόσο από πλευράς δημιουργίας όσο και εκτέλεσης, το δεύτερο του Μανιάτη στο 21΄ άξιζε πραγματικά ένα ποδοσφαιρικό Οσκαρ. Δέκα μέτρα πριν από τη σέντρα και ακριβώς 69 μακριά από το τέρμα των γηπεδούχων, ο Μανιάτης είδε τον Φεντερίτσι να έχει βγει αρκετά μακριά από την εστία του, δοκίμασε ενστικτωδώς την τύχη του και δικαιώθηκε. Με μια εκπληκτική «λόμπα» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Αυστραλίας, ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες ομογενείς που πήγαν στο γήπεδο για να δουν από κοντά την ομάδα μας!

Αυτό το γρήγορο 2-0 ήταν απόλυτα συμβατό με την εξαιρετική εικόνα που είχε η Εθνική μας στο ξεκίνημα του αγώνα και τη βοήθησε πολύ να διατηρήσει σε όλο το α΄ ημίχρονο την εικόνα κυριαρχίας που έδειξε από την αρχή. Με τον Καπίνο να εξουδετερώνει τις δύο πιο επικίνδυνες στιγμές των γηπεδούχων (εκτέλεση φάουλ του Μόουι στο 16΄, κεφαλιά του Λέκι στο 19΄), η Εθνική μας ήλεγξε με ασφάλεια τον ρυθμό μέχρι το 59΄ όταν οι Αυστραλοί μείωσαν σε 2-1 με τον Σένσμπερι έπειτα από προσπάθεια του Μίλιγκαν στο δοκάρι, έχοντας νωρίτερα δύο σημαντικές ευκαιρίες για τρίτο γκολ, η πρώτη με σουτ του Βέλλιου στο 48΄ και η δεύτερη στο 56΄ με μακρινό σουτ του Τοροσίδη στο δοκάρι.

Αν και αμέσως μετά τη μείωση του σκορ ο Σάμαρης είχε την ευκαιρία να διαμορφώσει το 1-3 (εκτέλεση φάουλ ελάχιστα άουτ), οι Αυστραλοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν κατά διαστήματα για την ισοφάριση, χωρίς όμως να αποδειχθούν ιδιαίτερα απειλητικοί. Οι διεθνείς μας αντέδρασαν καλά στο πολύ συχνά σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, ήταν ψύχραιμοι έως το τέλος και απέφυγαν λάθη σαν κι αυτό που στο προηγούμενο παιχνίδι είχε φέρει το νικητήριο γκολ των Αυστραλών στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Πριν από την έναρξη του φιλικού σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν στον δρόμο προς το γήπεδο μερικοί ομογενείς φίλαθλοι άναψαν πυρσούς και πέταξαν φωτοβολίδες. Η αστυνομία προσπάθησε εν συνεχεία να αποτρέψει την είσοδο στο γήπεδο σε όσους θεωρούσε ύποπτους για επεισόδια και προκλήθηκε έτσι μια ολιγόλεπτη αναστάτωση, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο. Αντιθέτως, η εικόνα στις «γαλανόλευκες» εξέδρες του «Ετιχαντ» ήταν πραγματικά συγκλονιστική!

ΕΛΛΑΣ: Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Μάνταλος, Μανιάτης (Τζιόλης 69΄), Σάμαρης, Χολέμπας (Χριστοδουλόπουλος 65΄), Μπακασέτας, Βέλλιος (Παπάζογλου 79΄).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Φεντερίτσι, Γκέρσμπαχ (Σμιθ 66), Κέιχιλ, Μίλιγκαν, Λέκι (Οικονομίδης 77΄), Ράιτ, Κρούζε (Μπερνς 81΄), Μόουι (Γιάννου 72΄), ΜακΓκόουαν (Ντέγκενεκ 66΄), Σέινσμπερι, Ρόγκιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή