Βία και αντίδραση

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία και η ποδοσφαιρική Ευρώπη ζουν από την Παρασκευή στους ρυθμούς του Euro 2016. Από την πρώτη μέρα, τα παιχνίδια, παρά την κόπωση των περισσοτέρων παικτών, έχουν ρυθμό και γκολ. Ο κόσμος δεν φοβήθηκε την έξαρση της τρομοκρατίας, γεμίζει τις εξέδρες και για άλλη μια φορά η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή.

Αρχισα με τα ευχάριστα. Δυστυχώς, υπάρχουν και τα δυσάρεστα. Κι αυτά επικεντρώνονται στη Μασσαλία, όπου Aγγλοι και Ρώσοι οπαδοί κήρυξαν πόλεμο! Η αντίδραση της UEFA και των διοργανωτών ήταν άμεση. Φυσικά, ουδείς σκέφτηκε να διακόψει τη διοργάνωση. Απλά ειδοποίησαν τις ομοσπονδίες των δύο χωρών πως αν δεν μαζέψουν τα… καλόπαιδά τους, οι εθνικές τους ομάδες θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Η τιμωρία, αν τελικά επιβληθεί, παραδειγματική αλλά δίκαιη. Δεν θα καούν μαζί με τα ξερά και τα χλωρά.

Είναι απαραίτητο και οι δικές μας αρχές που έχουν τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία πάνω στο ποδόσφαιρο, αλλά και στα άλλα ομαδικά αθλήματα, να παραδειγματιστούν. Γιατί δεν έχει συμβεί σε κανένα μέρος του κόσμου να λαμβάνονται αποφάσεις που τελικά δεν τιμωρούν μόνο τους υπαιτίους, αλλά τους βάζουν όλους μαζί σε ένα τσουβάλι.

Ομοσπονδίες και ομάδες οι οπαδοί των οποίων προκαλούν επεισόδια να τιμωρούνται παραδειγματικά. Ακόμα και να αποβάλλονται από τα πρωταθλήματα. Οχι όμως να διακόπτονται οι διοργανώσεις και να την πληρώνουν τελικά ακόμα και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι στερούνται το μεροκάματο, που τόσο απαραίτητο τους είναι στη σημερινή εποχή. Και κάτι τελευταίο: Ουδείς παράγοντας από τις δύο ομοσπονδίες έτρεξε να ελευθερώσει από τα κρατητήρια τους ταραξίες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή