«Αυτοκτόνησαν» οι Κροάτες κόντρα στην Τσεχία

«Αυτοκτόνησαν» οι Κροάτες κόντρα στην Τσεχία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι είχε ξεκάθαρη υπεροχή σε όλο το παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται 2-0 στο τελευταίο εικοσάλεπτο, η Κροατία «χάρισε» τον βαθμό της ισοπαλίας στην Τσεχία το απόγευμα της Παρασκευής, στο πρώτο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου. Η ομάδα του Τσάτσιτς υπέστη ανεξήγητη καθίζηση στο τέλος και επέτρεψε στους Τσέχους να ισοφαρίσουν σε 2-2, αφήνοντας ανοικτές τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ.

Οι Κροάτες έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους μιας και από το πρώτο μέρος μέχρι περίπου το 75’,  το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά παράσταση για έναν ρόλο. Μετά από δύο ευκαιρίες με τους Μάντζουκιτς και Ράκιτιτς, το συγκρότημα του Αντε Τσάτσιτς πήρε κεφάλι στο σκορ στο 37’ με ωραίο αριστερό σουτ του Πέρισιτς, ο οποίος ολοκλήρωσε ιδανικά μια αντεπίθεση της ομάδας του.

Το σκηνικό στο ξεκίνημα της επανάληψης δεν άλλαξε και στο 59’ ο Μπρόζοβιτς έβγαλε τον Ράκιτιτς μόνο του απέναντι στον Τσεχ και ο άσος της Μπαρτσελόνα με «σκαφτό» πλασέ διεύρυνε το προβάδισμα της Κροατίας, η οποία έχασε στο 66’ μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη με τον Μάντζουκιτς.

Στο 76’ η Τσεχία ξαναμπήκε στο παιχνίδι, όταν ο Σκόντα εκμεταλλεύτηκε εξαιρετική πάσα του Ροζίτσκι και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά στο 85’ λόγω ρίψης φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο από Κροάτες οπαδούς και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σημειώθηκε η φάση που έκρινε το αποτέλεσμα. Σε μια βαθιά μπαλιά προς την άμυνα της Κροατίας, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βίντα και ο ρέφερι Κλάτενμπεργκ έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Νέσιντ νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Σούμπασιτς και χάρισε στην Τσεχία έναν μάλλον ανέλπιστο βαθμό, που την κρατά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τσεχία (Βρμπα): Τσεχ, Καντέραμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Πλασίλ, Σκάλακ, Κρεΐτσι, Ροζίτσκι, Ντάριντα, Λάφατα

Κροατία (Τσάτσιτς): Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μπαντέλι, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή