Αφησε δεύτερους τους Αγγλους η Ουαλία

Αφησε δεύτερους τους Αγγλους η Ουαλία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρετανικό «ένα-δύο», αλλά με διαφορετική σειρά από εκείνη που θα περίμεναν οι περισσότεροι, προέκυψε στον δεύτερο όμιλο του Euro, μιας και η εκπληκτική Ουαλία κατάφερε να τερματίσει στην κορυφή, αφήνοντας δεύτερους τους Αγγλους και τρίτη τη Σλοβακία. Οι Ουαλοί, σε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση, έκαναν πάρτι απέναντι στην απογοητευτική Ρωσία, επικρατώντας με 3-0 και αφήνοντας την «αρκούδα» στην τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό. Από την πλευρά της, η Αγγλία, αν και πολύ καλύτερη από τους Σλοβάκους, έμεινε στο 0-0 και θα αρκεστεί στη δεύτερη θέση.

Στο «ντέρμπι» του ομίλου, που διεξήχθη στο Σεντ Ετιέν, οι Αγγλοι είχαν μεν την υπεροχή από την αρχή έως το τέλος του παιχνιδιού, ωστόσο αντιμετώπισαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, απέναντι σε μια ομάδα που είχε εμφανώς παραταχθεί με βασικό στόχο να μην ηττηθεί.

Ο Ροί Χότζον άφησε στον πάγκο «βαριά» ονόματα όπως οι Ρούνι και Κέιν, ωστόσο ακόμη και όταν έριξε στη μάχη όλα τα επιθετικά του όπλα δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του εξαιρετικού Κόζατσικ. Ο Σλοβάκος γκολκίπερ, σε πολλές περιπτώσεις και με τη βοήθεια των αμυντικών, που έστησαν οχυρό μπροστά από την εστία του, κράτησε το μηδέν και διατήρησε ζωντανές τις (αρκετές βάσει των 4 βαθμών) ελπίδες της ομάδας του για να προκριθεί ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων.

Σλοβακία (Κόζακ): Κοζάτσικ, Πεκάρικ, Σκρτελ, Ντουρίτσα, Χουμπότσαν, Πετσόφσκι (67' Γκιόμπερ), Κούτσκα, Χάμσικ, Μακ, Βάις (78' Σκρίνιαρ), Ντούντα (57' Σβέντο).

Αγγλία (Χότζον): Χαρτ, Κλάιν, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Μπέρτραντ, Ντάιερ, Χέντερσον, Γουίλσιρ (56' Ρούνεϊ), Λαλάνα (60' Αλι), Στάριτζ (76' Κέιν), Βάρντι.

Στην Τουλούζη, οι Ρώσοι μόνο με νίκη θα είχαν ελπίδες πρόκρισης στους «16», ωστόσο ο Γκάρεθ Μπέιλ και η παρέα του δεν τους άφησαν περιθώρια αντίδρασης. Οι Βρετανοί, παίζοντας ιδανικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, πήραν γρήγορα κεφάλι στο σκορ με τον Ααρον Ράμσεϊ στο 11’, διπλασιάζοντας τα τέρματά τους εννέα λεπτά αργότερα με τον Τέιλορ.

Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε, με τους Ουαλούς να εκμεταλλεύονται την έκδηλη απογοήτευση των αντιπάλων τους και να έχουν και πάλι την απόλυτη υπεροχή. Στο 67’ μάλιστα ήρθε και το τρίτο γκολ για το συγκρότημα του Κρις Κόουλμαν, με τον Μπέιλ να πλασάρει εύστοχα και να γίνεται ο πρώτος παίκτης στη διοργάνωση που φτάνει τα τρία τέρματα.

Ρωσία (Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σμολνίκοφ, Ιγκνάσεβιτς, Β.Μπερεζούτσκι (46’ Α.Μπερεζούτσκι), Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ, Μαμάεφ, Σμόλοφ (70’ Σαμέντοφ), Κοκόριν, Σιρόκοφ (52’ Γκολοβίν),Τζιούμπα

Ουαλία (Κόουλμαν): Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Λέντλεϊ (76’ Κινγκ), Αλεν (74’ Εντουαρντς), Ράμσεϊ, Βόουκς, Μπέιλ (83’ Τσερτς)

Η τελική βαθμολογία:

Ουαλία 6

Αγγλία 5

Σλοβακία 4

Ρωσία 1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή