Euro2016: Μαζί τα αουτσάιντερ, μαζί τα φαβορί

Euro2016: Μαζί τα αουτσάιντερ, μαζί τα φαβορί

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανω – κάτω έχει γίνει πλέον η πιθανή πορεία των μεγάλων ομάδων προς τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς η πτώση της Ισπανίας και της Αγγλίας στη δεύτερη θέση του ομίλου τους μεταφράζεται ότι οι πέντε μεγάλες χώρες, δηλαδή η διοργανώτρια Γαλλία, η κάτοχος Ισπανία, η φιναλίστ Ιταλία, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και η φιλόδοξη Αγγλία βρίσκονται στην ίδια πλευρά του ταμπλό. Αυτό σημαίνει ότι στον τελικό θα περάσει σίγουρα ένα από τα αουτσάιντερ του Euro 2016, όπως η Κροατία ή το Βέλγιο, από την άλλη πλευρά του ταμπλό, όπου δεν θα υπάρχει κανένας πρώην νικητής του θεσμού.

Ο Τύπος μάλιστα σε Αγγλία και Ισπανία δεν διστάζει να επικρίνει τους προπονητές των εθνικών τους ομάδων, όχι για το ότι δεν νίκησαν Σλοβακία και Κροατία αντιστοίχως, αλλά διότι έχασαν την ευκαιρία για έναν πιο βατό δρόμο ώς τον τελικό.

O Ισπανός εκλέκτορας Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δήλωσε ότι η απόφαση να αναλάβει ο Σέρχιο Ράμος το (άκρως αμφισβητούμενο) πέναλτι που κέρδισε η Ισπανία χωρίς να το αξιοποιήσει, ανήκε στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, αν και ο Αντρές Ινιέστα είπε ότι ήταν έτοιμος να το εκτελέσει ο ίδιος, «αλλά ο Ράμος ήταν γεμάτος αυτοπεποίθηση», όπως είπε, χάρη και στο εύστοχο χτύπημά του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τις δύο τελευταίες μέρες, πάντως, τρία πράγματα έκαναν ιδιαιτέρως αλγεινή εντύπωση στη Γαλλία: Η επιδεικτική άρση του μεσαίου δακτύλου του Τζέραρντ Πικέ (που είναι Καταλανός) κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του ισπανικού ύμνου, η εκτόξευση σε λίμνη του μικροφώνου ενός ατυχούς δημοσιογράφου από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και οι συγκρούσεις Ουκρανών και Πολωνών οπαδών στην πολύπαθη, πλέον, Μασσαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή