Προημιτελικοί σαν… τελικοί

Προημιτελικοί σαν… τελικοί

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα και από τα χθεσινά ματς, συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών, που αν μη τι άλλο, θα ξεχωρίσουν πάλι οι μάχες του δεύτερου «ταμπλό» μεταξύ της Γερμανίας με την Ιταλία και της διοργανώτριας Γαλλίας με την Ισλανδία.

Κι αυτό γιατί οι νικητές των δύο αυτών ζευγαριών θα αναμετρηθούν στον δεύτερο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με φόντο φυσικά, τον τελικό. Στο πρώτο ταμπλό, τα πράγματα είναι σαφώς, πιο ξεκάθαρα, με φαβορί και αουτσάιντερ.

Πρώτη στη μάχη των προημιτελικών την Πέμπτη, θα πέσει η Πορτογαλία -που πέρασε πολύ δύσκολα το εμπόδιο των Κροατών στο φινάλε της παράτασης – κόντρα στους σκληροτράχηλους Πολωνούς, οι οποίοι λύγισαν στα πέναλτι της αντίσταση των Ελβετών. Μια μέρα μετά, την Παρασκευή, η φοβερή και τρομερή Ουαλλία θα προσπαθήσει να σταματήσει τους δαιμόνιους Βέλγους, οι οποίοι αν και νίκησαν με 4-0 την Ουγγαρία, δεν πέρασαν και τόσο ξεκούραστο 90λεπτο, αφού σφράγισαν την πρόκριση στο 78΄ με το δεύτερο γκολ.

Η ομάδα του Γκάρεθ Μπέιλ, επικράτησε μόλις 1-0 των Βορειοϊρλανδών, όμως κόντρα στο Βέλγιο θα χρειαστεί περισσότερα τρεξίματα, αλλά και γκολ για να κάνει ακόμη μία έκπληξη και να βρεθεί στον ημιτελικό.

Η Γερμανία έδειξε ότι όταν πλησιάζει κοντά στην πηγή, γίνεται πιο αποτελεσματική, γεγονός που κατέδειξε με τον καλύτερο τρόπο κόντρα στη Σλοβακία, την οποία νίκησε με το εμφατικό 3-0.

Η Γαλλία δείχνει μέχρι στιγμής να μην έχει ξεπεράσει το άγχος της διοργανώτριας. Η ομάδα του Ντεσάμπ παρουσιάζει προβλήματα στο γκολ, παρότι έχει τρεξίματα και κατοχή μπάλας. Με την Ιρλανδία στάθηκε τυχερή. Με την Ισλανδία όμως;

• Παρελθόν από την εθνική Ρουμανίας αποτελεί ο Aνχελ Ιορντανέσκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή