Μια απίστευτη επιστολή στον Μέσι

Μια απίστευτη επιστολή στον Μέσι

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθεια ανασύνταξης επιχειρείται στην Αργεντινή, λίγα 24ωρα μετά τον χαμένο τελικό του Κόπα Αμέρικα με τη Χιλή, που άφησε την «αλμπισελέστε» χωρίς τίτλο για 23η χρονιά. Η απόφαση του Λιονέλ Μέσι να δηλώσει πως αποχωρεί από την εθνική ομάδα της χώρας, έχει σκορπίσει αντιδράσεις σε ανώνυμους Αργεντινούς αλλά και διάσημα πρόσωπα που προσπαθούν να πείσουν τον αρχηγό της ομάδας να άρει την απόφασή του.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ύψωσε ασπίδα προστασίας προς τον Μέσι, λέγοντας πως «ο Μέσι πρέπει να συνεχίσει στην εθνική. Πρέπει να συνεχίσει! Εχει πολλά να δώσει ακόμη και η ομάδα μας μπορεί να πάει στο Μουντιάλ της Ρωσίας (σ.σ. διεξάγεται το 2018) με βλέψεις για την κατάκτηση του τίτλου. Ας αφήσει στην άκρη εκείνους που δεν τον αφήνουν καν να κλάψει. Εκείνοι δεν παίζουν μπάλα και δεν του επιτρέπουν να κλάψει. Οσοι λένε πως πρέπει να φύγει, μάλλον θέλουν να δουν το ποδόσφαιρο της Αργεντινής να καταστρέφεται», ανέφερε ο θρυλικός πρώην ποδοσφαιριστής, προσθέτοντας πως άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής προσπάθησαν να κρύψουν πίσω από τον Μέσι τα τεράστια προβλήματα του ποδοσφαίρου.

Πέραν του Μαραντόνα, συγκινητική επιστολή απευθυνόμενη προς τον Μέσι απέστειλε δασκάλα από την Αργεντινή, προτρέποντας τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια, δεδομένου ότι αποτελεί πρότυπο για πολλούς ανθρώπους. «Σε παρακαλώ, μην τα παρατήσεις, μην κάνεις τους άλλους να πιστέψουν ότι σε αυτή τη χώρα μας νοιάζει μόνο να νικάμε και να είμαστε πρώτοι. Μην τους δείξεις ότι οι επιτυχίες είναι αυτές που μας καθορίζουν ως ανθρώπους και μην τους κάνεις να νιώσουν ότι πρέπει να ζούμε για να ικανοποιούμε τους άλλους. Μην τους δώσεις αυτό το λανθασμένο μήνυμα, να τους δείξεις ότι μπορούν να κερδίσουν κάθε δυσκολία, να δώσουν σκληρή μάχη για να γίνουν θριαμβευτές και ότι μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο για να πετύχουν τα όνειρά τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εκπαιδευτικός σε επιστολή της που κυκλοφόρησε ευρέως στο Διαδίκτυο.

Τις τελευταίες ώρες εκφράζεται η άποψη πως ο Μέσι θα πάρει πίσω τα λεγόμενά του, τα οποία αναμφίβολα έχουν ειπωθεί εν βρασμώ ψυχής. Παράλληλα, εξετάζοντας κυνικά το θέμα, μοιάζει αδύνατον ο Μέσι να αποχωρήσει σε τόσο μικρή ηλικία από την εθνική ομάδα της χώρας του, με τόσα χρήματα να διακυβεύονται από τα συμβόλαια που έχει συνάψει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου.

Η εικόνα του Αργεντινού ποδοσφαιριστή έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα τους τελευταίους μήνες, ιδίως μετά την υπόθεση φοροδιαφυγής που είδε το φως της δημοσιότητας και του τρόπου που διαχειρίστηκε το γεγονός. Ο Μέσι είχε παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Βαρκελώνης γι’ αυτή την υπόθεση τον προηγούμενο μήνα, όπου αποδοκιμάστηκε εντόνως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή