Στα «χαρακώματα» Κοντονής και κολυμβητική ομοσπονδία

Στα «χαρακώματα» Κοντονής και κολυμβητική ομοσπονδία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άθλιες συνθήκες προπονείται η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλο, τον προπονητή Θοδωρή Βλάχο αλλά και παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αναφέρθηκαν σε παγωμένες και βρώμικες πισίνες, σε πολιτικές υποσχέσεις που δεν εφαρμόστηκαν, ενώ η χρήση του κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ κοστίζει πολλά χρήματα. Από την άλλη πλευρά, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής απάντησε ότι «ποτέ η ΚΟΕ δεν ζήτησε επισήμως το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ για προπονήσεις της εθνικής ομάδας».

«Το νερό του λιμανιού του Πειραιά ήταν προχθές πιο καθαρό από αυτό του Ζαππείου κολυμβητηρίου. Ολα έχουν ισοπεδωθεί. Είναι άδικη η μεταχείριση που έχουμε σε σχέση με τις άλλες ομάδες», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος, ενώ ο Χρήστος Αφρουδάκης υπογράμμισε: «Το θέαμα στην πισίνα του Ζαππείου ήταν απαράδεκτο. Αν δεν σεβόμουν τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου, θα έφευγα. Είμαι σε μία ηλικία που δεν ανέχομαι να δουλεύω υπό τέτοιες συνθήκες. Μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, στο Καζάν, αναλογιζόμενοι την οικονομική κατάσταση, δεν ζητήσαμε χρήματα. Παρακαλέσαμε τον υφυπουργό να φτιάξει το Ζάππειο, γιατί τότε είχαν κιτρινίσει οι φόδρες από τα μαγιό. Οι εκκλήσεις μας δεν εισακούστηκαν. Πριν από το Καζάν πέντε αθλητές έπαθαν επιπεφυκίτιδα και ωτίτιδα».

Επίθεση στην πολιτεία εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος. «Αρκετά με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Η εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην παγκόσμια Λίγκα και οι συνθήκες, σε ό,τι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή, είναι οι αθλιότερες. Είμαστε “στεγνοί” από λεφτά και από προπονητικές συνθήκες. Παραμονές Ολυμπιακών Αγώνων, ο Θόδωρος δεν έχει πισίνα για να κάνει προπόνηση. Στο ΟΑΚΑ δεν μπορούμε να πάμε, γιατί θα πρέπει να δώσουμε τον μισό προϋπολογισμό. Στους αγώνες το χρησιμοποιούμε για 2,5 με 3 ημέρες και μας ζητάνε 10.000 ευρώ, ενώ μέσα κάνουν αναρριχήσεις και γιόγκα. Είναι ντροπή», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, με ανακοίνωση, τόνισε ότι η ομοσπονδία δεν έχει ζητήσει το ΟΑΚΑ, ενώ για το Ζάππειο δεν υπάρχουν τα χρήματα που χρειάζονται για την ανακατασκευή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή