Στα ημιτελικά με σπουδαία ανατροπή η Ουαλία

Στα ημιτελικά με σπουδαία ανατροπή η Ουαλία

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Aγγλία, βασική εκπρόσωπος του βρετανικού ποδοσφαίρου να επέστρεψε πρόωρα στο Νησί, ωστόσο η Ουαλία πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε νοκ – άουτ φάση του Euro, επικρατώντας του Βελγίου με 3-1 και «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν, παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ισοφάρισε πριν το ημίχρονο και, εκμεταλλευόμενη την τραγική αμυντική εικόνα των Βέλγων, έφτασε στη μεγάλη νίκη, που την θέτει πλέον αντιμέτωπη με την Πορτογαλία (Τετάρτη 22:00) για μια θέση στον μεγάλο τελικό του Παρισιού.

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό από τα πρώτα λεπτά του, με τις δύο ομάδες, και ειδικά το Βέλγιο να δείχνουν διάθεση για επιθετικό παιχνίδι. Η «προειδοποιητική βολή» της ομάδας του Βίλμοτς καταγράφηκε στο 7’, με τους Καράσκο, Μενιέ και Αζάρ να χάνουν τριπλή ευκαιρία, με διαδοχικά σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, ενώ μόλις έξι λεπτά αργότερα ήρθε το πρώτο γκολ. Ο Ναϊνγκολάν βρήκε ελεύθερο χώρο περίπου 25 μέτρα από την εστία του Χένεσι και με ασύλληπτο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ουαλό γκολκίπερ.

Από εκείνο το σημείο, η Ουαλία ανέβασε στροφές και απείλησε για πρώτη φορά στο 25’, με τον Κουρτουά να πραγματοποιεί πολύ δύσκολη επέμβαση σε κοντινό σουτ του Τέιλορ. Ο,τι δεν κατάφερε όμως ο αριστερός μπακ των Βρετανών, το πέτυχε πέντε λεπτά αργότερο ο αρχηγός τους, Ασλι Γουίλιαμς, ο οποίος σε εκτέλεση κόρνερ του Ράμσι, «ξεχάστηκε» από την βελγική άμυνα και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε, διαμορφώνοντας και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το Βέλγιο μπήκε δυναμικά και στην επανάληψη, χάνοντας στο πρώτο πεντάλεπτο δύο καλές ευκαιρίες με τους Λουκάκου και Αζάρ. Ωστόσο, στην πρώτη τους φάση στο δεύτερο μέρος, οι Ουαλοί κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Ράμσι σέντραρε από τα δεξιά, ο Ρόμπσον – Κανού «χόρεψε» με εξαιρετική προσποίηση την βελγική άμυνα και νίκησε τον Κουρτουά, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του στη διοργάνωση.

Στο τελευταίο 25λεπτό οι Βέλγοι προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεση και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 70’, με τον Ντε Μπρούινε να κάνει παράλληλη σέντρα, αλλά τον Τσέστερ να κόβει την τελευταία στιγμή πριν η μπάλα φτάσει στον Λουκάκου. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φελαϊνί δεν σημάδεψε σωστά σε κοντινή κεφαλιά, ενώ στο 83’ ο Ναϊνγκολάν ζήτησε πέναλτι το οποίο κακώς δεν σφύριξε ο διαιτητής Σκόμινα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι όδευε προς ένα φινάλε – θρίλερ, οι Ουαλοί «σφράγισαν» τη νίκη – πρόκριση στο 86’, με τον Βόουκς, που είχε περάσει σαν αλλαγή, να διαμορφώνει με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Γκάντερ, το τελικό 3-1.

Oυαλία (Κόουλμαν): Χένεσι, Τέιλορ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Γκάντερ, Λέντλι (78' Κινγκ), ΤΑλεν, Ράμσι, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (80' Βόουκς).

Βέλγιο (Βίλμοτς): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντενάγερ, Ζ. Λουκακού (75' Μέρτενς), Ναϊνγκολάν, Βίτσελ, Ντε Μπρούινε, Καράσκο (46' Φελαϊνί), Αζάρ, Ρ. Λουκακού (83' Μπατσουαγί).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή