Πρόκριση – θρίλερ για τη Γερμανία στα πέναλτι

Πρόκριση – θρίλερ για τη Γερμανία στα πέναλτι

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπουδαία πρόκριση στους «4» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πήρε η Γερμανία, λυγίζοντας στα πέναλτι την μαχητική Ιταλία με 6-5 (κ.δ. 1-1). Χρειάστηκε να εκτελεστούν 18 πέναλτι προκειμένου να αναδειχθεί νικητής, ο Νόιερ απέκρουσε δύο και η καθοριστική επέμβαση στην εκτέλεση του Νταρμιάν, σε συνδυασμό με το εύστοχο πέναλτι του Έκτορ χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Γιόακιμ Λεβ.

Η Γερμανία διατήρησε την παράδοση που την θέλει να μην ηττάται ποτέ σε διαδικασία πέναλτι από το 1976, ενώ η παράδοση που ήθελε τους Ιταλούς να φεύγουν πάντοτε νικητές σε επίσημους αγώνες με την Γερμανία ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Για την Ιταλία, ευστόχησαν οι Ινσίνιε, Μπαρτζάλι, Τζακερίνι, Παρόλο, Ντε Σίλιο και αστόχησαν οι Ζάζα, Πελέ, Μπονούτσι, Νταρμιάν. Για την Γερμανία, ευστόχησαν οι Κρος, Ντράξλερ, Χούμελς, Κίμιχ, Μπόατενγκ και Έκτορ και αστόχησαν οι Μίλερ, Εζίλ, Σβαϊνστάιγκερ. Συγκλονιστικός, ο αρχηγός της Ιταλίας Τζιανλουίτζι Μπουφόν που έπεσε σωστά στα περισσότερα πέναλτι, χωρίς να καταφέρει να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Καθοριστικός ο Μάνουελ Νόιερ, στην μάχη των κορυφαίων τερματοφυλάκων του κόσμου.

Τα πρόσωπα των παικτών στην διαδικασία των πέναλτι, μαρτυρούσαν το απίστευτο άγχος για την πρόκριση, αλλά οι Γερμανοί αποδείχθηκαν έστω και «στα σημεία» ψυχραιμότεροι.  

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, το γκολ του Μεσούτ Εζίλ έδωσε το προβάδισμα στους Γερμανούς στο 65ο λεπτό. Ο Μάριο Γκόμεζ έκανε προσωπική ενέργεια από τα αριστερά, έδωσε ωραία μπαλιά στον προωθημένο Έκτορ ο οποίος «έσπασε» την μπάλα στον άξονα, βρίσκοντας τον Εζίλ, που σκόραρε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι Ιταλοί ισοφάρισαν με πέναλτι. Ο Μποάτενγκ, μάρκαρε τον Γκρατσιάνο Πελέ με υψωμένα τα χέρια, θέλοντας να δείξει πως δεν έχει επαφή με τον επιθετικό της «σκουάντρα αντζούρα». Για κακή του τύχη, η κεφαλιά του Πελέ βρήκε στα χέρια του αμυντικού της Μπάγερν Μονάχου και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μπονούτσι, με απίστευτη ψυχραιμία νίκησε τον Νόιερ ισοφαρίζοντας στο 82ο λεπτό. Το 1-1 έμεινε μέχρι την ολοκλήρωση των 90 λεπτών.

Οι συνθέσεις: Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Κεντίρα (16’ Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Έκτορ, Εζίλ, Μίλερ, Γκόμεζ (72΄ Ντράξλερ). Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι (120΄ Ζάζα), Μπονούτσι, Παρόλο, Στουράρο, Τζιακερίνι, Φλορέντσι (86΄ Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ, Πελέ

Το παιχνίδι της Κυριακής

Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης, η Ισλανδία των 330 χιλιάδων κατοίκων, αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Γαλλία που παίζει μπροστά στο κοινό της. Οι Γάλλοι έχουν μεγάλη ευκαιρία να συμμετάσχουν στα ημιτελικά του EURO, αλλά οι Ισλανδοί δεν έχουν άγχος, πραγματοποιώντας μια σπουδαία πορεία στα γήπεδα της Γαλλίας. Η πρόκριση στα ημιτελικά, άλλωστε, προήλθε με αποκλεισμό των Άγγλων.  Σέντρα στo Παρίσι, στις 22:00.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή