Η Ελλάδα εμπνέει την Ουαλλία

Η Ελλάδα εμπνέει την Ουαλλία

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού θα σταματήσει η τρελή πορεία της εθνικής Ουαλλίας; Θα είναι άραγε η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος που θα κόψει τον δρόμο των Ουαλλών προς τον τελικό; Και ποιος θα επικρατήσει μεταξύ των δύο σούπερσταρ της Ρεάλ Μαδρίτης απόψε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Γκάρεθ Μπέιλ;

Οι απαντήσεις έρχονται στις οθόνες μας απόψε (10 μ.μ.) από τη Λιόν, στον πρώτο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που φτάνει πλέον στην κορύφωσή του. Ο νικητής θα έχει μια επιπλέον ημέρα ξεκούρασης από τον αντίπαλό του στον τελικό, που θα βγει αύριο από την τιτανομαχία της γηπεδούχου Γαλλίας με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία.

Ο ίδιος ο Μπέιλ τόνισε ότι εμπνέεται από τις επιτυχίες της Ελλάδας το 2004 και της Δανίας το 1992, τονίζοντας ότι πίστευε πάντα ότι η Ουαλλία θα φτάσει μέχρι τον τελικό, γι’ αυτό και έκλεισε διακοπές με ημερομηνία έναρξης την επαύριον του τελικού, 11η Ιουλίου. «Πάντα το πίστευα ότι θα καταφέρναμε να κάνουμε κάτι. Βλέπεις το παραμύθι της Ελλάδας και της Δανίας και σκέφτεσαι: “Γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς;”».

Κι αν η Ελλάδα είχε το παραμύθι, η Ουαλλία έχει τον… δράκο, τουλάχιστον στη σημαία της, που θα κυριαρχήσει στη Λιόν απόψε παρά την απεργία των γαλλικών αερογραμμών, η οποία έκανε τα φέρι που διασχίζουν τη Μάγχη να βουλιάξουν από κόσμο.

Ωστόσο, ο πρώην προπονητής της Λάρισας και νυν των Ουαλλών, Κρις Κόουλμαν θα πρέπει να κάνει τα πλάνα του χωρίς τους τιμωρημένους Ααρον Ράμζι και Μπεν Ντέιβις, σε μια ομάδα που δεν έχει την πολυτέλεια να αδιαφορεί για κάποιες απουσίες.

Απέναντί τους οι Ουαλλοί θα έχουν μια ομάδα μάλλον απρόβλεπτη, αφού η Πορτογαλία είναι άλλοτε φλογερή στην επίθεση κι άλλοτε έχει αφλογιστία. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο κ. Σάντος έχει φιμώσει τους επικριτές του φτάνοντας στα ημιτελικά. Ο ίδιος είπε ότι δεν τον νοιάζει αν δεν αρέσει σε κάποιους το στυλ των Λουζιτανών. «Αυτό που θα με ένοιαζε θα ήταν να είμαι πίσω σπίτι μου και να ακούω ότι η Πορτογαλία έπαιξε καλά αλλά δεν είναι πια στο Euro» είπε.

Οι Πορτογάλοι δεν έχουν ακόμη κάνει νίκη σε 90λεπτο στο τουρνουά, αλλά πιστεύουν ότι έφτασε η ώρα να δείξει την αξία του ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Φυσικά θα βασιστούν και στις εκρήξεις του Νάνι, που χθες οριστικοποίησε τη μεταγραφή του στη Βαλένθια για τα επόμενα τρία χρόνια. Αμφίβολος είναι ο κεντρικός αμυντικός Πέπε, που και χθες έκανε ατομική προπόνηση.

Μπορεί να υπάρχει πλέον ενθουσιασμός στην Πορτογαλία για την προοπτική εισόδου σε έναν ακόμη τελικό Euro, αλλά στην Ουαλλία αυτό που επικρατεί μόνο ως παροξυσμός μπορεί να χαρακτηριστεί. Χθες τα 20.000 δωρεάν εισιτήρια για τη δημόσια προβολή του ημιτελικού σε γιγαντοοθόνη στο στάδιο του Κάρντιφ εξαφανίστηκαν εντός μιάμισης ώρας! Δεν είναι δηλαδή μόνο η ελπίδα της πρόκρισης, αλλά και η λαχτάρα της συμμετοχής σε ένα γεγονός που σε δύσκολους καιρούς για τους Βρετανούς μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το ουαλλικό έθνος των 3 εκατομμυρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή