Το Ράλλυ Αιγαίου ξανά στο Αιγαίο Πέλαγος

Το Ράλλυ Αιγαίου ξανά στο Αιγαίο Πέλαγος

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανιά για το Αρχιπέλαγος των ποιητών θα ανοίξει στις 16 Ιουλίου το «53ο Ράλλυ Αιγαίου». Ο ιστορικότερος αγώνας ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας θα αποπλεύσει από τον Φαληρικό Όρμο και θα δέσει σε δύο από τα «διαμάντια» του Αιγαίου Πελάγους, την Πάτμο και την Μήλο και θα αποτελέσει μία τονωτική… ένεση στην οικονομία των νησιών. Το αγωνιστικό μέρος θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου, στον ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Οι ιθύνοντες του Πανελληνίου Ομιλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, εφέτος, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα (capital control), τα οποία πέρυσι αποτέλεσαν την αιτία για να διεξαχθεί ο αγώνας στον Αργοσαρωνικό, και οι ιστιοπλόοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και πάλι σε μία διοργάνωση με πολλά ναυτικά μίλια που απαιτεί ναυτοσύνη και ιστιοπλοϊκές γνώσεις.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης ακολούθησε με ένα ιστιοπλοϊκό τη ρότα του αγώνα ώστε να βεβαιωθεί ότι όλα είναι έτοιμα και ότι η διοργάνωση του 2016 θα είναι αντάξια της ιστορίας του θεσμού. «Πραγματοποίησα όλη τη διαδρομή ώστε να βεβαιωθώ ότι έχουν προβλεφθεί όλες οι λεπτομέρειες. Ολοι όσοι αγωνιστούν θα μείνουν ικανοποιημένοι. Η διαδρομή απαιτεί ναυτοσύνη και οι ιστιοπλόοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους. Οι τοπικές αρχές βρίσκονται δίπλα στη διοργάνωση. Τόσο στην Πάτμο όσο και στη Μήλο θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις ώστε οι συμμετέχοντες να διασκεδάσουν αλλά και να ενημερωθούν για τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των δύο νησιών μας», υπογράμμισε.

Το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου ξεκίνησε το 1964 και αποτελεί τον μακροβιότερο θεσμό στην ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας στη χώρα μας. Κάθε χρόνο στο στόλο του συμμετάσχουν Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης καθώς θεωρείται μία διοργάνωση που προάγει την ιστιοπλοΐα και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή