Η Πορτογαλία ξανά στον τελικό

Η Πορτογαλία ξανά στον τελικό

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη νίκη της σε κανονική διάρκεια αγώνα πέτυχε στο φετινό Euro η Πορτογαλία και αυτή έμελλε να την στείλει στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία της για να κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημά της, ύστερα από το 2004 και το έπος της Ελλάδας.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος νίκησε με 2-0 τη δεύτερη έκπληξη του θεσμού, Ουαλλία και σήμερα θα περιμένει να μάθει την αντίπαλό της.

Στο κατάμεστο «Σταντ ντε Λιόν», η Πορτογαλία μπήκε πιο δυνατά με κατοχή και κυκλοφορία στα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως να βρίσκει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Η Ουαλλία παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένη, δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα και προσπάθησε να κάνει τη ζημιά στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους Μπέιλ και Ρόμπσον-Κάνου.

Στο 16΄ και στο σουτ του Ζοάο Μάριο δεν βρήκε στόχο. Στο 19΄ σουτ του Μπέιλ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρούι Πατρίσιο. Η Πορτογαλία έκλεισε τους διαδρόμους και στο 44΄ ο Αντριεν Σίλβα βρήκε με σέντρα τον Ρονάλντο, που πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο β΄ ημίχρονο, οι Πορτογάλοι μπήκαν λιγότερο φοβισμένοι, άνοιξαν το παιχνίδι τους και μόλις στο 50΄ η τακτική τους ανταμείφθηκε. Υστερα από κόρνερ (με πάσα) ο Ρονάλντο με απίστευτο άλμα έπιασε καρφωτή κεφαλιά για το 1-0. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Ουαλλοί, ο Ρονάλντο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή τους, σούταρε και με προβολή ο Νάνι διπλασίασε τα γκολ για τους Πορτογάλους, δίνοντας ουσιαστικά πρόωρο τέλος στον ημιτελικό. Μάλιστα, αν οι Λουζιτανοί ήταν πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να κάνουν το 3-0 στο 63΄ (απευθείας φάουλ Ρονάλντο, μολις άουτ), στο 65΄ (σουτ άουτ του Ζοάο Μάριο μετά από απόκρουση του Χένεσεϊ) ή στο 78΄ (ο Ντανίλο δεν κατάφερε να νικήσει τον Ουαλλό τερματοφύλακα).

Ενα πολύ ιδιαίτερο ζευγάρι αντιπάλων συγκρούεται απόψε στον δεύτερο ημιτελικό, καθώς η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και η οικοδέσποινα Γαλλία υπόσχονται έναν ακόμη πρόωρο τελικό μετά το Γερμανία – Ιταλία.

Οι ιδιαιτερότητες του ζευγαριού έγκεινται τόσο στο παρελθόν των δύο ομάδων, με τους Γερμανούς απόλυτους κυρίαρχους στα σημαντικά ματς μεταξύ τους, όσο και στην ανάμνηση του ημιτελικού του Μουντιάλ του 1982, όπου η Γερμανία νίκησε στα πέναλτι, αφού νωρίτερα ο τερματοφύλακας Χάραλντ Σουμάχερ κόντεψε να… σκοτώσει τον Πατρίκ Μπατιστόν πάνω σε φάση, αλλά και στον περυσινό φιλικό αγώνα των δύο ομάδων στο Παρίσι το βράδυ των πολύνεκρων επιθέσεων των τζιχαντιστών στη γαλλική πρωτεύουσα.

Απόψε όμως τα πράγματα θα είναι αλλιώς στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας, με τους Γάλλους ανανεωμένους από τον θρίαμβο επί της Ισλανδίας και τους Γερμανούς ταλαιπωρημένους από την πρόκριση στα πέναλτι επί των Ιταλών, παίζοντας χωρίς τους Σάμι Κεντίρα, Μάριο Γκόμεζ και Ματς Χούμελς, ενώ και ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ είναι αμφίβολος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή