«Πτήση» για μετάλλιο σήμερα ο Φιλιππίδης

«Πτήση» για μετάλλιο σήμερα ο Φιλιππίδης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα θα διεκδικήσει σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Αμστερνταμ. Χθες, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, ύστερα από σπουδαία εμφάνιση, ήρθε έκτη στα 100 μ. εμπ.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και διαθέτει επίδοση για μία θέση στο βάθρο. Στις συμμετοχές ξεχωρίζει ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί. Στον πρώτο τελικό της καριέρας της θα πάρει μέρος η δισκοβόλος Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου και στους ημιτελικούς των 100 μ. θα αγωνιστεί η Μαρία Μπελιμπασάκη (προκρίθηκε με 11.55).

Πέντε αθλητές και αθλήτριές μας ξεκινούν σήμερα την προσπάθειά τους στη διοργάνωση. Ξεχωρίζει η συμμετοχή της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν. Ο Λυκούργος Τσάκωνας θα βρεθεί στην εκκίνηση των ημιτελικών των 200 μ., η Αναστασία Μαρινάκου θα πάρει μέρος στους προκριματικούς των 1.500 μ., η Σοφία Υφαντίδου στο έπταθλο και ο Μιχάλης Αναστασάκης στους προκριματικούς της σφυροβολίας.

Χθες, η Ελισάβετ Πεσιρίδου με 12.95 στον ημιτελικό των 100 μ. εμπ., προκρίθηκε στον τελικό όπου ήρθε 6η (13.05). Πρώτευσε η Γερμανίδα Σίντι Ρόλιντερ (12.62). Για πρώτη φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης βρέθηκε και ο Γιάννης Κυριαζής. Ο 20χρονος ακοντιστής με βολή στα 75,57 πλασαρίστηκε στη 12η θέση. Το χρυσό κατέκτησε ο Λετονός Ζιγκίσμουντς Σιρμάις (86,66). Εκτός τελικού των 400 μ. βρέθηκαν οι Ειρήνη Βασιλείου και Αννα Βασιλείου όπως και οι Τσιάμης και Μπαλταδούρος στο τριπλούν.

Σε αγώνα… ρουτίνας εξελίχθηκε ο προκριματικός του επί κοντώ για τις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου. Πήραν το «εισιτήριο» για τον αυριανό τελικό και βρίσκονται ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή