Δεν τα κατάφερε ο Φιλιππίδης

Δεν τα κατάφερε ο Φιλιππίδης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου αναμένεται να διεκδικήσουν αύριο (9/7) τα πρώτα μετάλλια, για τα ελληνικά χρώματα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Αμστερνταμ. Οι αθλήτριες μας θεωρούνται από τις κορυφαίες επικοντίστριες του κόσμου και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν. Ο Κώστας Φιλιππίδης δε κατάφερε να βρεθεί στην κατάσταση που επιθυμούσε. Παρόλο που στην πρώτη του προσπάθεια πέρασε πολύ ψηλά πάνω από τα 5,30, είχε τρεις άκυρες στα 5,50 και έμεινε μακριά από τους πρωταγωνιστές.  

Το μεσημέρι, η Βούλα Παπαχρήστου έκανε την αρχή που ήθελε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Με το πρώτο της άλμα (14,00) και χωρίς να κουραστεί, προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν. Θα επιστρέψει την Κυριακή το απόγευμα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αμστερνταμ και, σύμφωνα με τον προπονητή της Γκεόργκι Πομάσκι, είναι υποψήφια για το χρυσό μετάλλιο.  

Για τον κυριακάτικο τελικό της σφυροβολίας σφράγισε το «εισιτήριο» και ο Μιχάλης Αναστασάκης. Ο πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 74,01. Αντίθετα, ο Κώστας Σταθελάκος δεν τα κατάφερε (70,20) και ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του στη διοργάνωση. Στο έπταθλο, η Σοφία Υφαντίδου μετά τα τρία πρώτα αγωνίσματα έχει συγκεντρώσει 2.546 βαθμούς. Η επταθλήτρια θα συνεχίσει αύριο (9/7) την προσπάθειά της και έχει ως στόχο να φτάσει τους 6.200 βαθμούς για να κατακτήσει την πρόκριση για το Ρίο. Ο Λυκούργος Τσάκωνας προκρίθηκε στον τελικό των 200 μ. Ετρεξε την απόσταση σε 20.48. Στα 100 μ., η Μαρία Μπελιμπασάκη έμεινε μακριά από τις κορυφαίες σπρίντερ της Ευρώπης. Με χρόνο 11.62 ήρθε 6η στη σειρά της.

To Σάββατο (9 Ιουλίου), από ελληνικής πλευράς, θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στη διοργάνωση του Αμστερνταμ οι: 14.05: Σφαιροβολία: Νικόλας Σκαρβέλης, 14.55: 4Χ400 (Γ), 15.10: ύψος: Κώστας Μπανιώτης. 20.15: 110μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης.   

Aποκλείστηκε ο Ρ. Λαβιλενί

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους επικοντιστές να βρεθούν στους… αιθέρες. Ο «σταρ» του αγωνίσματος Ρενό Λαβιλενί τοποθέτησε ψηλά τον πήχη και ξεκίνησε από τα 5,75 αλλά αυτό το ύψος δεν κατάφερε ποτέ να το περάσει. Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ρόμπερτ Σόμπερα (Πολωνία) με δεύτερο τον Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία). Αμφότεροι πέρασαν πάνω από τα 5,60μ. ενώ τρίτος ήρθε ο Σλοβένος Ρόμπερτ Ρενέρ με 5,50.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή