«Οχι» από την πλειοψηφία στην πρόταση μείωσης ομάδων

«Οχι» από την πλειοψηφία στην πρόταση μείωσης ομάδων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικοί είναι οι εκπρόσωποι των «μικρομεσαίων» ομάδων της Σούπερ Λίγκας στο αίτημα της Nova, που έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, για μείωση του αριθμού των ομάδων από 16 σε 14 και εν συνεχεία σε 12.

Η θέση αυτή, που πιστοποιήθηκε στη χθεσινή πολύωρη συνάντηση εννέα ΠΑΕ (απουσίασαν Λεβαδειακός, Βέροια, Αστέρας), εστάλη με τη μορφή απαντητικής επιστολής, με την υπόμνηση ότι αναμένεται εντός του μήνα το πόρισμα δύο εταιρειών σχετικά με τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, το οποίο θα συνεκτιμηθεί.

Είχε προηγηθεί νέα επιστολή της Nova, που ζητούσε άμεσες απαντήσεις σε θέματα όπως η μείωση των ομάδων, η διεξαγωγή πρωταθλήματος με αγώνες πλέι οφ με τη συμμετοχή του πρώτου, πλέι άουτ κ.ά.

Για το θέμα της διαιτησίας υπήρξε επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της UEFA Θ. Θεοδωρίδη και συμφωνήθηκε να του σταλεί, παρακάμπτοντας την ΕΠΟ, πρόταση αναμόρφωσης του συστήματος της διαιτησίας και υιοθέτησης του «ισπανικού μοντέλου». Βασική επιδίωξη των ΠΑΕ είναι να αποφασίζουν για το πρόσωπο που θα ασχολείται με τις διαιτησίες του πρωταθλήματός τους και να έχουν λόγο στον καταρτισμό του πίνακα διαιτητών.

Δεν συζητήθηκε το θέμα του νέου προέδρου του συνεταιρισμού, αλλά το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του προέδρου του Παναιτωλικού Φ. Κωστούλα δεν προχωρά λόγω άρνησης του ιδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή