Επιτυχημένο πείραμα Στραματσόνι

Επιτυχημένο πείραμα Στραματσόνι

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε με 2-1 στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο τα κέρδη από μία τέτοια ήττα είναι πολλά. Η αφομοίωση ενός νέου συστήματος, η απόδοση του Λεντέσμα και η εκτελεστική δεινότητα του Μπεργκ είναι μερικά από τα οφέλη που κρατάει ο Αντρέα Στραματσόνι από τη χθεσινή φιλική αναμέτρηση.

Το σημαντικότερο πείραμα του Ιταλού τεχνικού αφορούσε τον σχηματισμό του Παναθηναϊκού, ο οποίος παρατάχθηκε στο «Σουκρού Σαράτσογλου» με διάταξη 3-4-3. Ιβάνοφ (αριστερά), Μολέδο (κέντρο) και Κουτρουμπής (δεξιά) ήταν τα τρία στόπερ, με τον Χουλτ αριστερό φουλ μπακ, τον Μέστο δεξιά και τους Ζέκα, Λεντέσμα στον χώρο του κέντρου. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπεργκ, με τους Λουντ (αριστερά) και Ιμπάρμπο (δεξιά) να τον πλαισιώνουν. Το σύστημα αυτό δεν είχε δοκιμαστεί μέχρι στιγμής σε κανένα φιλικό προετοιμασίας, αλλά, όπως φάνηκε χθες, θα μπει στα σχέδια του Ιταλού τεχνικού κυρίως για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Οι «πράσινοι» χρειάστηκαν μία μικρή περίοδο προσαρμογής στο νέο σύστημα και μέχρι να βρουν τις θέσεις τους μέσα στο γήπεδο βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0, με γκολ του Εμενίκε μόλις στο 3΄. Ο Νιγηριανός επιθετικός βρήκε κενό χώρο στα αριστερά της άμυνας του Παναθηναϊκού και με σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Στιλ. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» μετά το πρώτο σάστισμα βρήκαν τους ρόλους τους στο γήπεδο και ισορρόπησαν άμεσα την αναμέτρηση. Δημιούργησαν μία καλή φάση με τον Λουντ στο 16΄ και στο 23΄ ισοφάρισαν, με τον Μπεργκ να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Μέστο. Στη συγκεκριμένη φάση ο Σουηδός τραυμάτισε άθελα τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος αντικαταστάθηκε.

Στον ίδιο ρυθμό και το δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να αφομοιώνουν καλύτερα το σύστημα και να παρουσιάζονται το ίδιο συγκεντρωμένοι. Εξαίρεση η φάση του 64΄, όταν ξανά ο Εμενίκε βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, με ωραία προσποίηση «άδειασε» τους Στιλ και Iβάνοφ και σε κενή εστία σημείωσε το τελικό 2-1. Στο 84΄ ο Κλωναρίδης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά νικήθηκε από τον Τασκιράν.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Φαμπιάνο (25΄ Τασκιράν), Χακάν, Κίερ, Νοϊστάντερ, Τσενέρ (46΄ Φαν ντερ Βιλ), Οζάν (46΄ Σόουζα), Σαλίχ, Ατίφ (46΄ Πουτούκ), Χασάν Αλί, Εμενίκε (69΄ Στοχ), Φερνταντάο (82΄ Μελίχ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Mέστο (81΄ Ρέις), Mολέδο, Iβάνοφ, Xουλτ (84΄ Νάνο), Kουτρουμπής (73΄ Βιγιαφάνες), Zέκα, Λουντ (65΄ Μπουμάλ), Λεντέσμα (77΄ Κλωναρίδης), Iμπάρμπο (88΄ Βλαχοδήμος), Mπεργκ.

• Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε από το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ με πρόστιμο 61.750 ευρώ και με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στον αγώνα πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οπως ήταν αναμενόμενο, οι «πράσινοι» άσκησαν έφεση, αφού θεωρούν πως η ποινή, που μπορεί να εκπέσει σε δευτεροβάθμιο όργανο, είναι άδικη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή