Θριαμβευτικό ντεμπούτο στα ευρωπαϊκά «σαλόνια»

Θριαμβευτικό ντεμπούτο στα ευρωπαϊκά «σαλόνια»

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς φόβο και με περίσσιο θάρρος αλλά και θράσος ο ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε χθες την πλέον εντυπωσιακή είσοδο στον ευρωπαϊκό «χάρτη». Στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της Ιστορίας του επικράτησε στους «Ζωσιμάδες» με 3-0 της νορβηγικής Οντ και μπορεί να κάνει σχέδια για την παρουσία του στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στη σκανδιναβική χώρα στις 21 Ιουλίου.

Η ομάδα του ΠΑΣ στήθηκε υποδειγματικά στον αγωνιστικό χώρο από τον Γιάννη Πετράκη. Με σύστημα 3-5-2, άφησε την κατοχή στους… άτεχνους Νορβηγούς και εκμεταλλεύτηκε με άψογο τρόπο τα αργά σέντερ μπακ των αντιπάλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή ήταν 72%-28% υπέρ της Οντ, αλλά το σκορ έγραφε 2-0 για τους Γιαννιώτες!

Το… όνειρο άρχισε νωρίς, μόλις στο 7΄, όταν από κόρνερ του Ακόστα, ο Μιχαήλ με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Οι Νορβηγοί παίκτες συνέχισαν να έχουν τον (ανούσιο) έλεγχο της αναμέτρησης και εκείνοι του ΠΑΣ συνέχισαν να… σκοράρουν. Στο 31΄ ο Καρανίκας σέντραρε από τα δεξιά και ο Ναδάλες με σουτ σημείωσε το 2-0, ξεσηκώνοντας τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο των Ιωαννίνων. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» είχε καταφέρει με δύο «επαγγελματικά» χτυπήματα να ρίξει στα σχοινιά την Οντ, η οποία σαφώς και έχει πολύ μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας, αφού το πρωτάθλημα της Νορβηγίας βρίσκεται ήδη στην 15η αγωνιστική, με τον σύλλογο που εδρεύει στην πόλη Σίεν να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Με το 2-0 υπέρ του, ο ΠΑΣ είχε πλέον έναν και μόνο σκοπό: να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ και να μη δεχθεί κάποιο τέρμα.

Και στο δεύτερο μέρος η συνταγή ήταν ίδια για τον Γιάννη Πετράκη. Η κατοχή από το 72%-28% μετακινήθηκε στο… 71%-29% και το μόνο που άλλαξε και είχε ουσία ήταν το σκορ, αφού οι Γιαννιώτες βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, σε μία από τις αρκετές αντεπιθέσεις τους. Στο 68΄ ο Φερφελής «τρύπωσε» ανάμεσα στους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς, βγήκε σε θέση τετ α τετ, νικήθηκε από τον Ροσμπάχ, αλλά στην επαναφορά ο Ακόστα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του με 3-0.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα και το αποτέλεσμα. Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους και, βέβαια, στους οπαδούς μας που τους χρειαζόμαστε σε κάθε αγώνα. Οι παίκτες μου είναι παλικάρια», δήλωσε περιχαρής ο Γιάννης Πετράκης μετά το τέλος της αναμέτρησης, χωρίς όμως να σπεύσει σε πρόωρους πανηγυρισμούς, αφού συμπλήρωσε ότι: «Πρέπει τώρα να είμαστε μετρημένοι ενόψει της ρεβάνς. Στο μυαλό μας πλέον υπάρχει μόνο η διαχείριση για το δεύτερο ματς στη Νορβηγία».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Καρανίκας, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα (91΄ Σκόνδρας), Γιάκος (82΄ Δώνης), Φερφελής (78΄ Κόντε).

ΟΝΤ: Ροσμπάχ, Ρουντ, Γκρέγκαρντ, Μπεργκ (46΄ Γένσεν), Χάλβορσεν, Γιόχανσεν, Νορντκβέλε (85΄ Μπέργκαν), Νίελσεν (74΄ Χάουγκεν), Χάγκεν, Ερικσον, Ακαμπουέζε.

Ωρα κληρώσεων

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα (εφόσον προκριθεί) θα μάθουν σήμερα το μεσημέρι τούς αντιπάλους τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ο Ολυμπιακός που είναι στο γκρουπ των ισχυρών και ο ΠΑΟΚ που είναι στους ανίσχυρους βρίσκονται στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ Παναθηναϊκός (ισχυρός), ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα (ανίσχυροι) θα ξεκινήσουν από τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι κληρώσεις θα διεξαχθούν στις 13.00 και 14.00, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή