Πρόταση για δίκη, λόγω «κάρτας υγείας»

Πρόταση για δίκη, λόγω «κάρτας υγείας»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση παραπομπής σε δίκη με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος υπέβαλε για την επονομαζόμενη υπόθεση της «κάρτας υγείας» η εισαγγελέας Εφετών Ευγενία Κυβέλου. Η πρόταση έγινε προς το Συμβούλιο Εφετών που εντός των επόμενων μηνών θα αποφασίσει ποιοι από τους κατηγορουμένους θα παραπεμφθούν στο ακροατήριο.

Η πρόταση αφορά τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκη και άλλα έξι μέλη της σημερινής Εκτελεστικής Επιτροπής, που είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Τοπολιάτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Καραμελίδης, ο β΄ αντιπρόεδρος Βαγγέλης Μαζαράκης, ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ Σπύρος Καλογιάννης και τα μέλη Γιάννης Οικονομίδης και Νίκος Προύντζος. Επίσης, η πρόταση αφορά τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ Γ. Σαρρή, Β. Γκαγκάτση και Σ. Πιλάβιο, καθώς και άλλα 13 πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ από το 2005 έως το 2012.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, βάσει του άρθρου 390 του Ποινικού Κώδικα, είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Με άλλα λόγια κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ζημία στα οικονομικά της ομοσπονδίας, που υπερβαίνει τα 29 εκατ. ευρώ, αφού κάλυπταν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις απέναντι στις εταιρείες που τους προμήθευαν με ιατρικά μηχανήματα, χωρίς να υλοποιείται ο στόχος που ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών μέσω μετρήσεων.

Πλέον μετά την ψήφιση του νέου κώδικα δεοντολογίας, κατ’ εντολή της FIFA, τα πρόσωπα που κατηγορούνται και έχουν θεσμικές θέσεις στο ποδόσφαιρο μπορούν να διερευνηθούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας, είτε κατόπιν καταγγελίας είτε κατόπιν πειθαρχικής δίωξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή