Κληρώσεις με φαβορί και αουτσάιντερ

Κληρώσεις με φαβορί και αουτσάιντερ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε περισσότερα χαμόγελα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και με λιγότερα από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα διεξήχθησαν χθες οι κληρώσεις του τρίτου προκριματικού γύρου των δύο ευρωπαϊκών κυπέλλων. Ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Σέριφ (Μολδαβία) – Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ), ενώ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Αγιαξ. Στην αντίστοιχη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΚ θα βρει μπροστά της τη γαλλική Σεντ Ετιέν, ο Παναθηναϊκός τον νικητή του ζευγαριού ΑΪΚ (Σουηδία) – Γιουρόπα (Γιβραλτάρ) και ο ΠΑΣ Γιάννινα (εφόσον προκριθεί επί της Οντ) την Αλκμααρ από την Ολλανδία.

Οι πρώτοι αγώνες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θα διεξαχθούν στις 26 ή 27 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 2 ή 3 Αυγούστου. Τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι προγραμματισμένα για τις 13-14 Αυγούστου και 23-24 του ίδιου μήνα, ενώ η κλήρωση των πλέι οφ θα γίνει στις 5 Αυγούστου. Για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα τα παιχνίδια θα γίνουν στις 28 Ιουλίου και 4 Αυγούστου.

Οι «ερυθρόλευκοι», όντας στο γκρουπ των ισχυρών, ανέμεναν ένα βατό αντίπαλο, όπως τελικά συνέβη. Η Χαποέλ Μπερ Σεβά είχε επικρατήσει της Σέριφ στο πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ με 3-2 και η ρεβάνς στην Τιράσπολ στις 19 Ιουλίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Aν ο Ολυμπιακός ταξιδέψει ώς την Τιράσπολη θα το κάνει για δεύτερη φορά, αφού την περίοδο 2009-10 για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε αντιμετωπίσει ξανά τη Σέριφ και είχε προκριθεί με δύο νίκες (0-2 εκτός έδρας και 1-0 στο Καραϊσκάκη). Τότε, προπονητής των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια. Αξίζει να σημειωθεί πως η Τιράσπολη διεθνώς αναγνωρίζεται ως πόλη της Μολδαβίας, αλλά πρακτικά είναι πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο του μη αναγνωρισμένου κράτους της Υπερδνειστερίας.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ στάθηκε λιγότερο τυχερός, αφού στον δρόμο του θα βρεθεί ο Αγιαξ. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στον ίδιο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να αποκλείεται από τα πλέι οφ με δύο ισοπαλίες. Πρώτα είχε αποσπάσει 1-1 στην Ολλανδία και είχε χάσει την πρόκριση στις λεπτομέρειες στην Τούμπα, με το τελικό 3-3. Μάλιστα, ο τωρινός προπονητής του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς, ως παίκτης τότε είχε αστοχήσει σε πέναλτι με το σκορ 2-3 στο 77΄.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΚ «πλήρωσε» τη χρόνια απουσία της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα κληθεί να ξεπεράσει το υψηλό εμπόδιο της γαλλικής Σεντ Ετιέν. Πιο εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Παναθηναϊκός, που θα ταξιδέψει ή στη Σουηδία ή στο Γιβραλτάρ. H σουηδική ΑΙΚ, με γκολ στο 89΄ έχει το υπέρ της 1-0 κόντρα στη Γιουρόπα, ενόψει του επαναληπτικού στις 21 Ιουλίου στο Γιβραλτάρ.

Μία θέση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ πιθανότατα θα κυνηγήσει και ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το 3-0 επί της Οντ. Αν οι Γιαννιώτες ολοκληρώσουν το έργο τους στη Νορβηγία, τότε θα βρουν μπροστά τους έναν ακόμη πιο δυνατό αντίπαλο, την Αλκμααρ.

• Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Παναθηναϊκός κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και των μεθοδεύσεων που θεωρεί ότι επιχειρούνται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή