Σύμμαχος ο Αίολος στο 53ο Ράλλυ Αιγαίου

Σύμμαχος ο Αίολος στο 53ο Ράλλυ Αιγαίου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον θεό Αίολο σε… μεγάλα κέφια, το 53ο Ράλλυ Αιγαίου πήρε το πρωί του Σαββάτου εκκίνηση από τον Φαληρικό Ορμο. Ο πολύχρωμος στόλος της διοργάνωσης του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, άνοιξε πανιά με προορισμό την Πάτμο, μία απόσταση, περίπου, 150 ν.μ. Ο κανονιοβολισμός της εκκίνησης δόθηκε από τον πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Πεζόπουλος».

«Η ιστιοπλοΐα έχει δώσει στη χώρα μας πολλές διακρίσεις. Πιστεύω ότι η χρυσή ιστορία της θα συνεχιστεί και στο Ρίο. Για εμένα αποτέλεσε τιμή η πρόταση του προέδρου του ΠΟΙΑΘ Ιωάννη Μαραγκουδάκη να δώσω την εκκίνηση της ιστορικής διοργάνωσης. Στα σκάφη τρέχουν παλαιοί Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές Ευρώπης και πιστεύω ότι και αυτή τη χρονιά ο αγώνας θα είναι συναρπαστικός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, εάν του το επιτρέψουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, να πάρει μέρος του χρόνου στη διοργάνωση.

Κατά την έναρξη των ιστιοδρομιών υπήρχε άνεμος εντάσεως 4-5 μποφόρ με δυτική κατεύθυνση και τα σκάφη ξεκίνησαν όρτσα. Αφού έφτασαν στην πρώτη σημαδούρα σήκωσαν τα μπαλόνια και με μεγαλύτερες ταχύτητες χάραξαν ρότα ρότα προς το Σούνιο, αφήνοντας τις Φλέβες στην αριστερή πλευρά.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ώρες αναμένονται ασθενείς άνεμοι, κάτι που θα κάνει την πλεύση της νύχτας ιδιαίτερα δύσκολη αναδεικνύοντας τη ναυτοσύνη και τις ικανότητες των πληρωμάτων, όπως κάνει κάθε χρονιά το Ράλλυ Αιγαίου. Η πρώτη ιστιοδρομία θα ολοκληρωθεί στο Ατσιγκανόκαστρο της Σύρου. Tα σκάφη αφού περάσουν από εκεί θα συνεχίσουν με προορισμό την Πάτμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή