Κλήρωση σε θολό τοπίο για Σούπερ Λιγκ

Κλήρωση σε θολό τοπίο για Σούπερ Λιγκ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας επισκιάστηκε από την –πρώτη φορά– μη απευθείας κάλυψή της από τη Nova, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η στάση του συνδρομητικού καναλιού είναι απότοκο της ασυμφωνίας που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών και οδηγεί σε παρατεταμένη κρίση με απρόβλεπτα αποτελέσματα, αφού υπάρχουν φήμες που θέλουν το κανάλι να σκέφτεται σοβαρά είτε να προτείνει μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου κατά 20%, είτε ακόμα και να το σπάσει, προχωρώντας σε μεμονωμένες συμφωνίες με τις εμπορικότερες ομάδες.

Τα αιτήματα της Nova προς τη Σούπερ Λίγκα είναι α) η ανάδειξη του πρωταθλητή από τα play off, ξεκινώντας από τη σεζόν 2016 – 2017 και η διενέργεια μίνι πρωταθλήματος play outs για τις ομάδες που θα υποβιβάζονται, β) η σταδιακή μείωση των ομάδων, έτσι ώστε το πρωτάθλημα της Super League τη σεζόν 2017 – 2018 να γίνει με 14 ομάδες και τη σεζόν 2018 – 2019 με 12 ομάδες και γ) ο αυστηρότερος οικονομικός έλεγχος σε όλες τις ΠΑΕ προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα των προηγούμενων χρόνων, όπως ομάδων που αποχώρησαν στη μέση του πρωταθλήματος λόγω οικονομικών προβλημάτων ή ομάδων που εφόσον είχαν υποβιβαστεί από πολύ νωρίς άφησαν απλήρωτους τους ποδοσφαιριστές.

Ειδικά στα δύο πρώτα θέματα οι «μικρομεσαίες» ομάδες της κατηγορίας εμφανίζονται, για ευνόητους λόγους, αρνητικές, με αποτέλεσμα οι σχέσεις των δύο πλευρών να βρίσκονται σε όξυνση. Οπως αποφασίστηκε, η προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος προβλέπει τον υποβιβασμό δύο και όχι τεσσάρων ομάδων, ενώ υπέρ των πλέι οφ με τη συμμετοχή και του πρώτου της κανονικής περιόδου και των πλέι άουτ ψήφισαν μόνο ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, «λευκό» ψήφισαν η ΑΕΚ και η Λάρισα και κατά όλοι οι υπόλοιποι (απουσίασαν Κέρκυρα και Βέροια).

Ενα δεύτερο, αλλά ουσιαστικό θέμα, που παραμένει ανοιχτό, είναι αυτό της διαιτησίας. Η «πρόταση Πανόπουλου», που έχει ως βασική στόχευση να αποκτήσει η Σούπερ Λίγκα λόγο στην επιλογή του μέλους της ΚΕΔ που θα ασχολείται με το πρωτάθλημά της καθώς και στον καταρτισμό του πίνακα διαιτητών, βρίσκεται σε μια ιδιότυπη διαβούλευση με την UEFA.

Μέσα σε αυτό το όχι και τόσο αισιόδοξο κλίμα, ο συνεταιρισμός εξέλεξε χθες τον νέο πρόεδρο, που θα είναι ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης, Γιώργος Στράτος. Ο Στράτος ήταν η μοναδική υποψηφιότητα και ψηφίστηκε από όλους. Αντιθέτως, ο Ι. Δάρας του Πανιωνίου, που θα είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος, δεν ψηφίστηκε από τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό, που προτίμησαν το «λευκό».

Πριν από τη διαδικασία ο Λεβαδειακός έθεσε θέμα αναβολής της εκλογής νέου προέδρου επειδή δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμοδιότητές του. Με το αίτημα, που δεν έγινε δεκτό, φάνηκε να συμφωνεί και ο Ολυμπιακός, ενώ αντίστοιχη ήταν η προσέγγιση του Χρ. Παναγόπουλου, από την πλευρά του Παναθηναϊκού, που έθιξε το θέμα των αρμοδιοτήτων του νέου προέδρου μιλώντας χθες το πρωί στον Σπορ FM.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή