Ρίσκο με την επιλογή Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Ρίσκο με την επιλογή Αλμέιδα στην ΑΕΚ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από πολύμηνες αναζητήσεις, διαπραγματεύσεις και απορρίψεις, η ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του επιθετικού που έλειπε από το ρόστερ της. Το όνομα αυτού μόνο άγνωστο δεν είναι, αφού ο Ούγκο Αλμέιδα είχε… προβάρει ξανά τα κιτρινόμαυρα. Συγκεκριμένα, αποτελούσε στόχο της Ενωσης από την (όχι και τόσο μακρινή) εποχή της Β΄ Εθνικής, όταν όμως προκρίθηκαν τελικά περιπτώσεις τύπου… Κρισάντους.

Οσα δεν έγιναν σε περίπου δύο χρόνια, έγιναν χθες μέσα σε λίγα λεπτά. Ο 32χρονος Πορτογάλος φορ ήρθε άμεσα στην Ελλάδα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο και ξεκίνησε προπονήσεις με τη νέα του ομάδα. Αλλωστε, η πίεση του χρόνου (η λίστα στην UEFA για τα παιχνίδια με τη Σεντ Ετιεν πρέπει να δηλωθεί έως την Παρασκευή) δεν επέτρεπε νέες χρονοτριβές και με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να προχωρήσουν και οι άλλες δύο περιπτώσεις παικτών που βρίσκονται στον προθάλαμο του ΟΑΚΑ. Ο πρώτος είναι ο Αργεντινός εξτρέμ Πατίτο Ροντρίγκες που αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα και ο δεύτερος ο Αλγερινός στόπερ Χισάμ Μπελκαρουί, που θα ενταχθεί στην ΑΕΚ όταν αδειάσει κάποια θέση ξένου από τους Ζόριτς και Φαγιέ.

Η επίσπευση των διαδικασιών έγινε και με τη βοήθεια ενός παλιού… φίλου της Ενωσης, αφού ο Αλμέιδα ήταν πάντα η πρώτη επιλογή του Νίκου Λυμπερόπουλου όσο βρισκόταν στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Πλέον, η θέση αυτή παραμένει κενή μετά και την αποχώρηση του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς με τον Λυμπερόπουλο να… επανέρχεται –έστω και προσωρινά– στο προσκήνιο. Σαν παιχνίδι της μοίρας, μάλιστα, ο Πορτογάλος διάλεξε το νούμερο 33, το οποίο φορούσε ο Καλαματιανός πρώην φορ της ΑΕΚ.

«Η ΑΕΚ για μένα αποτελεί την ευκαιρία να επανέλθω ξανά σε υψηλό επίπεδο. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν περίπλοκα. Δεν είχα, όμως, τραυματισμούς ούτε είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έκανα τις κατάλληλες επιλογές. Αλλά πλέον είμαι εδώ για να δουλέψω και να αποδείξω το ποιος είμαι», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος επιθετικός των «κιτρινόμαυρων».

• Αύριο (18.30) στο γήπεδο της Φυλής, κεκλεισμένων των θυρών, θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας με τον Αρη Λεμεσού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή