Ιστορική πρόκριση για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ιστορική πρόκριση για τον ΠΑΣ Γιάννινα

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαιξε με τη φωτιά, λύγισε από την απειρία του, εξαντλήθηκε από την κούραση, αλλά τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε τον τρόπο και πήρε την ιστορική πρόκριση για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, παρά την ήττα του με 3-1 από την Οντ στη Νορβηγία. Οι Γιαννιώτες, που προκρίθηκαν χάρη στο 3-0 του πρώτου αγώνα, θα βρουν μπροστά τους στον επόμενο γύρο την ολλανδική Αλκμααρ.

Το χθεσινό παιχνίδι όσο ήρεμα άρχισε τόσο εντυπωσιακά εξελίχθηκε. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τα πρώτα 50 λεπτά, τη μοναδική στιγμή που χρειάστηκε να… ξεμουδιάσει ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης ήταν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Ρουντ. Ο 26χρονος γκολκίπερ παρέμεινε θεατής, παρακολουθώντας από… πρώτη θέση τους συμπαίκτες του να κρατάνε τους Νορβηγούς μακριά από την εστία του. Ολα αυτά, όμως, μέχρι το 53΄. Σε εκείνο το χρονικό σημείο λες και κάποιος πάτησε ένα κουμπί και «άναψε» τις μηχανές της Οντ και ταυτόχρονα αποπροσανατόλισε τους παίκτες του ΠΑΣ. Μία κακή εκτίμηση της φάσης από τον Καρανίκα, που χρησιμοποίησε το χέρι του μέσα στην περιοχή, ανάγκασε τον διαιτητή να δείξει σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο Νόρντκβελε εκτέλεσε εύστοχα και το 1-0 «έβαλε» ξανά την Οντ στο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ κυριεύτηκε από την απειρία και το άγχος και μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά έχυσε τα… 2/3 της καρδάρας με το γάλα. Στο 58΄ ο Νόρντκβελε σέντραρε από αριστερά, ο Ακαμπουέζε πήρε την κεφαλιά και το 2-0 σημειώθηκε πιο εύκολα και από ό,τι θα πίστευαν και οι ίδιοι οι Νορβηγοί.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια είχαν μισή ώρα να σημειώσουν ένα ακόμη γκολ και να στείλουν το ματς στην παράταση και, παρότι οι Γιαννιώτες ισορρόπησαν κάπως την αναμέτρηση, οι Σκανδιναβοί εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι. Το 5-3-2, που είχε πολύ σωστά επιλέξει ξανά ο Γιάννης Πετράκης, δεν απέδιδε πια, αφού οι παίκτες του έμοιαζαν να λυγίζουν υπό την ψυχολογική πίεση. Οι ηρωικοί 300 φίλαθλοι του ΠΑΣ αναθάρρησαν κάπως στο 67΄, όταν ο Κούτρης, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Ρόσμπαχ, αλλά δεν πλάσαρε σωστά. Πριν από το 2-0, ο ΠΑΣ είχε κάνει ξανά αισθητή την παρουσία του μόλις στο 2΄, όταν την κεφαλιά του Τζημόπουλου έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Χάγκεν.

Από το 2-0 και μετά, το παιχνίδι φαινόταν πως έγερνε υπέρ των πιο έτοιμων και πιο έμπειρων Νορβηγών. Το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου και τελικά προέκυψε την πιο ακατάλληλη στιγμή: στο 89΄. Ο Ζεκνίνι έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Ρουντ στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στην Ηπειρο.

Στην ημίωρη παράταση, ο ΠΑΣ ήταν το φαβορί για να αποκλειστεί. Με την ψυχολογία στο ναδίρ και τα πόδια βαριά από την προετοιμασία, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έδειχναν πως δεν θα αντέξουν ούτε καν να φθάσουν στη διαδικασία των πέναλτι. Το ποδόσφαιρο, όμως, δεν χωράει προβλέψεις. Στο 98΄, σε μία φάση που δεν… μύριζε γκολ, ο Κούτρης βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και, με ένα εκνευριστικά αργό πλασέ, έστειλε τον ΠΑΣ στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Τα επόμενα λεπτά ήταν λίγα για να σημειώσουν οι Νορβηγοί δύο γκολ, αν και είχαν σπουδαία ευκαιρία στο 106΄, όταν ο Πασχαλάκης με διπλή απόκρουση (εκπληκτική η πρώτη) έσβησε τα όνειρα πρόκρισης των αντιπάλων του. Μάλιστα, στο 110΄ οι Ηπειρώτες είχαν δοκάρι με τον σκόρερ Κούτρη.

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ: Ρόσμπαχ, Ρουντ, Χάγκεν, Μπέργκε, Γκόγκααρντ, Σάμουελσεν (62΄ Μπεργκ), Νόρντκβελε (85΄ Μεσούντι), Γένσεν (101΄), Ακαμπουέζε, Γιόχανσεν, Ζεκνίνι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες, Κοζορώνης (94΄ Δώνης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (78΄ Μαμπουλού), Φερφελής (66΄ Κούτρης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή