Το Αιγαίο δοκιμάζει τους ιστιοπλόους

Το Αιγαίο δοκιμάζει τους ιστιοπλόους

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλεύσεις που άγγιζαν τα όρια των σκαφών και ιστιοδρομίες για αθλητές με ναυτοσύνη περιλάμβαναν η τρίτη και τέταρτη κούρσα του «53ου Ράλι Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ομιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Τα σκάφη του ιστορικού αγώνα διένυσαν τα 119 ν.μ. που χωρίζουν την Πάτμο από τη Μήλο, σε υψηλές ταχύτητες και οι ιστιοπλόοι έζησαν στιγμές από αυτές που μόνο το Αιγαίο μπορεί να προσφέρει. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έφταναν σε σημεία ακόμα και τα εννέα μποφόρ και τα τεράστια κύματα «μετέτρεψαν» σε… υποβρύχια τα ιστιοφόρα του στόλου.

Η εκκίνηση των σκαφών πραγματοποιήθηκε από την Πάτμο. Τα ιστιοπλοϊκά άφησαν δεξιά τη Δονούσα, τα Κουφονήσια (όπου υπήρχε η πρώτη βαθμολογική πόρτα) και τη Νάξο και ύστερα από πολύωρη μάχη με τα κύματα πέρασαν αριστερά από την Κίμωλο και τα Αρκάδια (βράχοι που βρίσκονται ένα μίλι έξω από το λιμάνι της Μήλου) και έδεσαν στον Αδάμαντα. Το πρώτο που πήρε την κανονιά (σε πραγματικό χρόνο αλλά και νικητής στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες) ήταν το «Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.». Το σκάφος των Λιβά – Λάζου ανέπτυξε ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες (12,5 κόμβους κατά μέσον όρο) και κάτω από δύσκολες συνθήκες έφτασε στο «νησί της κυκλαδίτικης Αφροδίτης» ύστερα από 9,5 ώρες.

Τα αποτελέσματα της 4ης ιστιοδρομίας (Πάτμος – Κουφονήσι 54,5 ν.μ.): ORC International: 1ο) «Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (Περικλής Λιβάς – Νικόλαος Λάζος), 2ο) «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης), 3ο) «Chiara Iason – DNV GL» (Νικόλαος Φωτίου).

ORC Club: Πρώτο το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Sorocos» στο τιμόνι του οποίου βρίσκονται ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης και ο πλωτάρχης Π/Ν Δημήτρης Σουβαλτζής, δεύτερο το «Alter Ego ABS» με κυβερνήτη τον πέντε φορές πρωταθλητή Ευρώπης Στέλιο Μπόνα και τρίτο το «Κormoranos 2» με κυβερνήτη τον, εν αποστρατεία, ναύαρχο Κ. Μανιουδάκη.

Τα αποτελέσματα της 5ης ιστιοδρομίας: ORC International (Πάτμος – Μήλος 119 ν.μ.): 1ο) «Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.», 2ο) «Chiara Iason – DNV GL», 3o) Bana Bioletta 4 (Γ. Συκάρης). ORC Club: 1o) «Sorocos», 2o) «Alter Ego ABS», 3o) «Κormoranos 2».

Γενική κατάταξη (πέντε ιστιοδρομίες): ORC International: 1ο ) «Chiara Iason – DNV GL», 2ο) « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» 3ο) «Water Gipsy». ΟRC Club: 1ο) «Sorocos», 2o) «Alter Ego ABS», 3ο) «Afroditi – Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή