Πίσω από τις κάμερες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνηση για τρεις λόγους

Τον Γιώργο Μπίκα θέλουν τόσο η ΕΠΟ όσο και πολλές ομάδες της Σούπερ Λίγκας ως το πρόσωπο που θα ασχολείται με το πρωτάθλημα της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας. Ομως ο ίδιος αρνείται, παρά τις συνεχείς κρούσεις που του γίνονται. Η άρνησή του οφείλεται σε τρεις λόγους: πρώτον, θέλει να έχει λόγο στην επιλογή των συνεργατών του στην ΚΕΔ, κάτι που προς το παρόν δεν συζητεί η ΕΠΟ. Δεύτερον, θέλει να έχει τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο έργο του, είτε από τη διοίκηση της ομοσπονδίας είτε από οποιονδήποτε άλλον. Τρίτον, ο Μπίκας θεωρεί ότι η παρούσα χρονική συγκυρία δεν αποτελεί το κατάλληλο timing, διότι παρά το γεγονός ότι η επιλογή του εμφανίζεται ως «κοινή συναινέσει», η ομοσπονδία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, που ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα ταραγμένη.

ΜΠΛΟΥ.

Ερχονται… καραβιές

Και 12 Αμερικανούς παίκτες να αποφασίσουν οι ομάδες της Α1 ότι μπορούν να έχουν στην 12άδα των αγώνων, μεγαλύτερη εθνική αλλοίωση του μπάσκετ θα καταφέρουν, παρά θα ενισχυθούν ουσιαστικά. Η πρόσφατη απόφαση των ομάδων στον ΕΣΑΚΕ για το δικαίωμα χρησιμοποίησης και έξι Αμερικανών, όπως συμβαίνει στην Ευρωλίγκα όπου μπορεί να μην υπάρχει ούτε ένας… γηγενής παίκτης, ανοίγει νέο κύκλο αφελληνισμού του πρωταθλήματος. Γιατί, πολύ απλά, αντί να γίνει επένδυση των ομάδων στους πολύ ή λιγότερο ταλαντούχους έφηβους ή νέους παίκτες, θα αρχίσει η «μόδα» των αμφιλεγόμενων, γυρολόγων Αμερικάνων. Ο,τι είχε συμβεί και πριν από 20 και πλέον χρόνια με τους κοινοτικούς και το θέμα Μποσμάν. Και εν κατακλείδι, «κορμός» ανταγωνιστικής ομάδας, διαχρονικά, δεν δημιουργείται ποτέ από ξένους παίκτες, όσο κι αν «δεθούν» με την ομάδα. Ας αρχίσουν οι… καραβιές, λοιπόν.

Γ. Β.

Από τον πατέρα στον γιο

Βίοι παράλληλοι για τον Περικλή Λιβά και για τον γιο του Βασίλη. Την ώρα που ο πατέρας δάμαζε τα κύματα και πρωταγωνιστούσε στο «53 Ράλι Αιγαίου», ο γιος του έπαιρνε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας και, επίσης, ήταν ανάμεσα στους ιστιοπλόους που ξεχώριζαν. Ο 11χρονος θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του χώρου και μένει μόνο να δούμε εάν θα μείνει στο άθλημα για να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά».

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή