Σαν σήμερα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

2013

O Αμερικανός πυγμάχος Eμιλ Αλφόνς Γκρίφιθ, παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία ημιμέσων βαρών (1961-66) και σ’ αυτήν των μέσων βαρών (1967-68), πεθαίνει σε ηλικία 75 ετών σε γηροκομείο της Νέας Υόρκης. Στον αγώνα εναντίον του Μπένι Πάρετ το 1962, ο αντίπαλός του τον αποκάλεσε δημόσια ομοφυλόφιλο. Ο Γκρίφιθ, εξοργισμένος, κέρδισε με νοκ άουτ, ενώ ο Πάρετ δεν συνήλθε ποτέ και πέθανε στο νοσοκομείο 10 ημέρες αργότερα.

2012

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης Διεθνής Ενωσις και πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Απόστολος Παπουτσάκης, πεθαίνει ξαφνικά από την καρδιά του σε ηλικία 60 ετών, αφήνοντας μεγάλο κενό για τον αθλητισμό του Ηρακλείου και εν γένει της Κρήτης.

2010

Γίνεται η πρώτη Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης στην Αρχαία Ολυμπία υπό την παρουσία του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ και της πρέσβειρας των Αγώνων Γέλενα Ισινμπάγεβα. Η Φλόγα θα επισκεφθεί 5 πόλεις στις 5 ηπείρους πριν φθάσει στη Σιγκαπούρη, όπου θα ξεκινήσει η εθνική λαμπαδηδρομία.

1963

Ο 20χρονος Τάκης Οικονομόπουλος μετεγγράφεται από την Προοδευτική στον Παναθηναϊκό, όπου θα αντικαταστήσει τον «αναντικατάστατο» τερματοφύλακα Μιχάλη Βουτσαρά και θα αγωνιστεί με το «τριφύλλι» για 13 χρόνια.

1908

Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας κατακτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το αργυρό μετάλλιο στο ύψος άνευ φοράς με άλμα 1.55 πίσω από τον Ρέι Γιούρι (1.575) από τις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή