Αγωνιστικές… ναυμαχίες στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου»

Αγωνιστικές… ναυμαχίες στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου»

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ναυμαχίες… πλώρη με πλώρη θα δώσουν τα σκάφη που παίρνουν μέρος στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Οι πρώτες θέσεις θα κριθούν στην τελευταία κούρσα και, έτσι, η ιστιοδρομία από τη Μήλο μέχρι το Σούνιο (60 ν.μ) αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα ιστιοφόρα που διεκδικούν διακρίσεις βρίσκονται σε απόσταση… αναπνοής και το «Ράλλυ Αιγαίου» επιβεβαίωσε και εφέτος το φήμη του ως ο αγώνας που δε χωράνε προβλέψεις.

Αγωνιστικές… ναυμαχίες στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου»-1

Πρωταγωνίστριες, όπως σε κάθε «Μαραθώνιο Αιγαίου», θα είναι η ναυτοσύνη και η τακτική. Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα θα χρειαστεί να εκμεταλλευτούν όλες τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουν προκειμένου, στις 25 Ιουλίου, να βρεθούν στο βάθρο των νικητών, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Αγωνιστικές… ναυμαχίες στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου»-2

Η αγωνία θα παραμείνει αμείωτη μέχρι το τελευταίο λεπτό διότι στα ORC International η διαφορά ανάμεσα στα πρώτα δύο σκάφη («Chiara Iason – DNV GL» και « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.») είναι, μόλις, 0,25 β.π. «Μάχη» γίνεται και για την διεκδίκηση της 2ης θέσης στα ORC Club διότι το δεύτερο απέχει από το τρίτο («Alter Ego ABS» και «Afroditi – Solaris») 0,50 β.π.

Αγωνιστικές… ναυμαχίες στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου»-3

«Πιστεύω ότι όλα θα κριθούν από τον τρόπο που κάθε σκάφος θα εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά του, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν καθώς και στην καλή τακτική όπως και στην αντοχή και τη συνοχή του πληρώματος. Οι προγνώσεις δείχνουν ότι οι πλεύσεις θα είναι όρτσα, κάτι που απαιτεί άριστη τακτική και, φυσικά, αντοχή και συνοχή πληρώματος», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Chiara Iason – DNV GL Νικόλαος Φωτίου ενώ ο Περικλής Λιβάς (« Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.»), υπογράμμισε: «Θα δώσουμε τη μάχη μας. Το πλήρωμα είναι σε πλήρη σύνθεση και το σκάφος έτοιμο.

Αγωνιστικές… ναυμαχίες στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου»-4

Το συγκεκριμένο μπράτσο το έχουμε κάνει 8-10 φορές και το γνωρίζουμε από θέμα τακτικής. Το πλήρωμα του ««Chiara Iason – DNV GL» βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική φόρμα και χαιρόμαστε που έχουμε έναν τόσο άξιο αντίπαλο. Αυτό μας «πορώνει» για να διεκδικήσουμε την πρωτιά με περισσότερο πάθος».

Στα ORC Club, μέχρι τώρα, πρωταγωνιστεί το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Sorocos». Ο Ολυμπιονίκης και πλωτάρχης Π/Ν Λεωνίδας Πελεκανάκης και ο πλωτάρχης Π/Ν Δημήτρης Σουβαλτζής διαθέτουν ένα δυνατό πλήρωμα που αποτελείται από αθλητές οι οποίοι, κατά το παρελθόν, πρωταγωνιστούσαν στην ιστιοπλοΐα τριγώνου. «Για εμάς προέχει η ασφαλής ιστιοπλοΐα καθώς στο σκάφος υπάρχουν δόκιμοι.

Όμως, από την άλλη πλευρά περιστοιχιζόμαστε από καθηγητές του αθλήματος, όπως ο Τσουλφάς, ο Δαμιανός, ο Δρούγκας, ο Μηλαίος κ.α., οπότε όλοι μαζί προσπαθούμε για να φέρουμε τη Σχολή στην καλύτερη θέση. Το Ράλλυ Αιγαίου πρέπει να το στηρίξουμε όλοι όσοι αγαπάμε την ιστιοπλοΐα γιατί αποτελεί την παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στην επόμενη γενιά », τόνισε ο Ολυμπιονίκης του Λος Αντζελες.  

Στο νησί της «κυκλαδίτικης Αφροδίτης», ο στόλος της διοργάνωσης έγινε δεκτός από τους κατοίκους με μεγάλο ενθουσιασμό. Ο δήμαρχος Γεράσιμος Δαμουλάκης πρότεινε στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Ιωάννη Μαραγκουδάκη να αποτελέσει η Μήλος μόνιμο σταθμό του αγώνα. 

Τα αποτελέσματα της γενικής κατάταξης (πέντε ιστιοδρομίες): ORC International: 1ο ) «Chiara Iason – DNV GL» (Νικόλαος Φωτίου) με 7,50 β.π., 2ο) « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (Περικλής Λιβάς – Νίκος Λάζος με 7,75 β.π., 3ο)

«Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης) με 13,75 β.π..

ΟRC Club: 1ο) «Sorocos» (Λεωνίδας Πελεκανάκης, Δημήτρης Σουβαλτζής με 6,25 β.π., 2o) «Alter Ego ABS» (Στέλιος Μπόνας) με 11,25 β. π., 3ο) «Afroditi – Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης) με 11,75 β.π.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή