Διστακτικά αναχωρούν οι πρώτοι Ελληνες για Βραζιλία

Διστακτικά αναχωρούν οι πρώτοι Ελληνες για Βραζιλία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «εισιτήρια» με προορισμό το… ολυμπιακό όνειρό τους, τσεκάρουν αυτές τις ημέρες οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριές μας. Ηδη, στο Ρίο βρίσκονται κάποιοι από τους ιστιοπλόους, οι κωπηλάτες μας (διπλό σκιφ και τετράκωπος) και η Αννα Κορακάκη (σκοποβολή). Σήμερα θα μπουν στο αεροπλάνο τα παιδιά της ενόργανης (Πετρούνιας, Μάρας, Μιλλούση), καθώς και το πρώτο γκρουπ από τους κολυμβητές. Στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, όμως, οι αθλητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα, διότι παρά την προσπάθεια των Αρχών, δεν βρέθηκαν λύσεις.

Το Ολυμπιακό Χωριό άνοιξε τις πύλες του για τις αποστολές αλλά σε πολλά κτίρια οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες. Η ομάδα της Αυστραλίας, προς το παρόν, αρνήθηκε να μείνει σε αυτό διότι οι τουαλέτες ήταν βουλωμένες, υπήρχαν εκτεθειμένα καλώδια και έντονη μυρωδιά αερίου. «Εντοπίσαμε αρκετά προβλήματα. Αποφασίσαμε να μείνουμε εκτός Ολυμπιακού Χωριού και εάν επιλυθούν τότε θα επιστρέψουμε», δήλωσε η επικεφαλής της αποστολής Κίτι Τσίλερ.

«Δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για το Ολυμπιακό Χωριό αλλά περιμένω να πάω ώστε να αποκτήσω ο ίδιος άποψη», δήλωσε στην «Κ» ο πρωταθλητής κόσμου, στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θα μεταβεί σήμερα στο Ρίο, μέσω Ρώμης. Ο αθλητής της ενόργανης βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και θεωρείται φαβορί για μετάλλιο. Θα αγωνιστεί με το ίδιο πρόγραμμα που του έδωσε την πρωτιά στο παγκόσμιο.

Ενα άλλο θέμα που αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους διοργανωτές είναι αυτό της ασφάλειας. Χθες, ο αθλητής του ζίου ζίτσου Τζέισον Λι, ο οποίος βρίσκεται στη Βραζιλία για προσωπικούς λόγους, κατήγγειλε ότι το βράδυ της Κυριακής έπεσε θύμα απαγωγής. Δύο Βραζιλιάνοι, ντυμένοι αστυνομικοί, υπό την απειλή όπλων, τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει και να σηκώσει χρήματα από δύο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή