Πολύτιμη ισοπαλία ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Πολύτιμη ισοπαλία ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισόπαλος με σκορ 1-1 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ στην Αρένα του Αμστερνταμ απέναντι στον Αγιαξ, δείχνοντας μέσα στο γήπεδο ότι είναι ικανός να αποκλείσει την ολλανδική ομάδα στη ρεβάνς της Τούμπας την ερχόμενη βδομάδα και να πάρει αυτός το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Με το ίδιο σκορ είχαν αναδειχθεί ισόπαλες οι δύο ομάδες και το 2010, με τον ΠΑΟΚ όμως τότε να χάνει την πρόκριση στην επόμενη φάση μετά το ισόπαλο 3-3 στη Θεσσαλονίκη.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δέχθηκε την πίεση του Αγιαξ στα πρώτα λεπτά όπως ήταν λογικό, αλλά ήταν και σωστά στημένος μέσα στο γήπεδο και είχε την τύχη με το μέρος του. Οι Ολλανδοί είχαν ακυρωθέν γκολ λόγω οφσάιντ (σωστή υπόδειξη έστω και για ελάχιστα εκατοστά) στο 18΄ έπειτα από λάθος του Γλύκου, είχαν δοκάρι με τον Βίντεβαλντ στο 20΄, όμως από εκεί και πέρα οι παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς έκαναν αυτό που έπρεπε στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτη φορά στο 22΄ όταν, από σέντρα του Μάτος, η κεφαλιά του Ροντρίγκες κατέληξε στα χέρια του Σίλενσεν και στο 27΄ ο Τζάλμα Κάμπος άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο γκολ.

Ο Ανγκολέζος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το  τραγικό λάθος του Σίλενσεν, που βγήκε έξω από την περιοχή του, τον προσπέρασε με άψογο τρόπο και πλάσαρε από  πλάγια, δίνοντας τα κατάλληλα  φάλτσα  στην  μπάλα προκειμένου να τη στείλει στα δίχτυα!

Οι Θεσσαλονικείς δεν σταμάτησαν στο γκολ. Πίεζαν σωστά την ολλανδική ομάδα και στο 33΄ είχαν άλλη μία σπουδαία φάση για γκολ, όταν ο Αθανασιάδης βρέθηκε μόνος του στην περιοχή του Αγιαξ από σέντρα του Ροντρίγκες, αλλά δεν πλάσαρε σωστά, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και το έκαναν στο 37΄ όταν το σουτ του Ελ Γκάζι απέκρουσε ενστικτωδώς ο Γλύκος για να κρατήσει το 0-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το παιχνίδι κυλούσε όπως το είχε σχεδιάσει το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, όμως αυτό που δεν ήθελε ο Ιβιτς έγινε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Αγιαξ ανέβασε την πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και στο 59΄ ο Ντόλμπεργκ με δυνατό, συρτό σουτ έξω από την περιοχή βρήκε στόχο και σε κακή θέση τον Γλύκο και ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο παρέμεινε μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης.

Το γκολ αυτό δεν άλλαξε την πορεία του αγώνα για τον «Δικέφαλο του Βορρά», που δεν πανικοβλήθηκε, έλεγξε τον ρυθμό και είχε ακόμη μία ευκαιρία στο 67΄ με τον Τζαβέλλα να σκοράρει για δεύτερη φορά, αλλά την κεφαλιά του έμπειρου αμυντικού απέκρουσε με δυσκολία ο Σίλενσεν.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του, οι δύο ομάδες εμφάνισαν σημάδια κόπωσης και δεν έγινε κάποια σπουδαία φάση μπροστά στις δύο εστίες, με τον ΠΑΟΚ να παίζει έξυπνα και να κρατά σχετικά εύκολα την πολύτιμη ισοπαλία.

ΑΓΙΑΞ: Σίλενσεν, Τετέ, Φέλτμαν, Φιργκέφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77΄ Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκάζι (88΄ Τσέρνι), Ντόλμπεργκ, Κασιέρα (59΄ Γιουνιές).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (69΄ Τζιόλης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες (84΄ Μυστακίδης), Αθανασιάδης (91΄ Κουλούρης).

• Το σπουδαίο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με τη Μονακό ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους αποψινούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ παίζουν ακόμη η Αστάνα με τη Σέλτικ στο Καζαχστάν και η Ρόζενμποργκ  με τον ΑΠΟΕΛ στη Νορβηγία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή