«Ψαλιδίζεται» η ρωσική αποστολή για τους Αγώνες

«Ψαλιδίζεται» η ρωσική αποστολή για τους Αγώνες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 85 αθλητές, περιλαμβανομένων των 67 του στίβου, είχαν φτάσει μέχρι χθες βράδυ οι Ρώσοι στους οποίους απαγορεύθηκε η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα στο Ρίο, βάσει της επιλογής των διεθνών ομοσπονδιών κάθε αθλήματος.

Από την αρχική αποστολή των 387 Ρώσων, πλέον έχουν απομείνει οι 302 και αναμένεται ο αριθμός τους να μειωθεί και άλλο. Παράλληλα μειώνονται και οι ρωσικές ελπίδες για μετάλλια, αφού μεταξύ των «κομμένων» είναι και κάποιοι κορυφαίοι στο σπορ τους, όπως ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του 2012 στο καγιάκ Αλεκσάντερ Ντιατσένκο, ο οποίος χθες έμαθε ότι δεν θα δει το Ρίο, όπως και τέσσερις συναθλητές του. Τα ονόματά τους ήταν μεταξύ αυτών που ανέφερε το πόρισμα Μακλάρεν για το συστηματικό ντόπινγκ του ρωσικού κράτους. Αλλοι δύο Ρώσοι, αθλητές του μοντέρνου πεντάθλου, έμειναν εκτός Ολυμπιακών. Αντιθέτως, οι ομοσπονδίες της ιππασίας, της τοξοβολίας, της σκοποβολής και πιθανότατα του μπάντμιντον επιτρέπουν σε όλους τους Ρώσους να συμμετάσχουν. Η κολυμβήτρια Γιούλια Εφίμοβα, μία από τους επτά Ρώσους κολυμβητές που «έκοψε» η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου, δήλωσε χθες ότι θα προσβάλει άμεσα την απόφαση στα δικαστήρια, ελπίζοντας να προλάβει να συμμετάσχει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού που αρχίζει στις 5 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή