Τσάμπιονς Λιγκ: Νωθρό ξεκίνημα με αποδοκιμασίες

Τσάμπιονς Λιγκ: Νωθρό ξεκίνημα με αποδοκιμασίες

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι και, μετά το 0-0 με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά, κινδυνεύει να προσκρούσει στον ίδιο ύφαλο που έπεσε και τον Αύγουστο του 2010 στο Ισραήλ, στον αποκλεισμό του από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που προκάλεσε ουσιαστικά την απόλυση του Λίνεν. Ηταν μια κακή παράσταση για τον πρωταθλητή, που συνοδεύτηκε από ανάλογες αντιδράσεις του κοινού. Το ματς έκλεισε με πολύ έντονες αποδοκιμασίες από την πλειονότητα των 20.000 οπαδών του, που άλλα περίμεναν να δουν και άλλα είδαν.

Η μεγάλη κατοχή μπάλας που είχαν στο ξεκίνημα οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχθηκε ανούσια. Ηταν φλύαροι και ακίνδυνοι επιθετικά, με καλύτερη στιγμή στις τέσσερις τελικές προσπάθειες που είχαν στο α΄ ημίχρονο, ένα διαγώνιο σουτ του Φορτούνη στο 20΄ που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Γκόρες. Δύο μακρινά σουτ του Σεμπά και μια αδύναμη κεφαλιά του Φορτούνη, όλα μέσα στο πεντάλεπτο 20΄ με 25΄, ήταν οι άλλες τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Αφού πέρασαν ανώδυνα την πίεση, οι Ισραηλινοί ισορρόπησαν σχετικά γρήγορα, κέρδισαν μέτρα και άρχισαν να ψάχνουν το γκολ με αντεπιθέσεις, μετρώντας στο α΄ ημίχρονο τρεις… παραλίγο ευκαιρίες: στο 2΄ ο Ογκου ντρίπλαρε και τον Καπίνο αλλά έχασε το κοντρόλ και έφυγε πλάγια, στο 38΄ ο Μποτία πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μπρουν και στο 41΄ ο Τάχα δεν βρήκε την μπάλα εξ επαφής πριν τη διώξει ο Ντε Λα Μπέγια. Ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Σιόβα στο 39΄ έκαναν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Η αρρυθμία του Ολυμπιακού και οι τρεις καλές στιγμές της Χαποέλ, έστω κι αν δεν εξελίχθηκαν σε τελική προσπάθεια, προκάλεσαν τις αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού στο τέλος του ημιχρόνου. Ο εκνευρισμός και το άγχος ήταν φανερά στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, όπως και η αδυναμία να βρεθεί αντίδοτο στην καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Αυτός ο εκνευρισμός φάνηκε ξεκάθαρα και την ώρα της αλλαγής του (δραστήριου) Ντουρμάζ από τον Τσόρι. Ο Σουηδός δυσανασχέτησε με τον Βίκτορ και ο κόσμος τον σιγόνταρε…

Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να αυξήσει την πίεση, αλλά, παρά τη μεγάλη κατοχή μπάλας που της έδιναν αβίαστα οι Ισραηλινοί, δεν είχε τρόπο να βρει διαδρόμους προς την εστία του Γκόρες. Με εξαίρεση μία φάση «καραμπόλα» του Φορτούνη στο 72΄, η μοναδική καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο β΄ μέρος ήταν ένα ωραίο σουτ του Μιλιβόγεβιτς στο 89΄, ευκαιρία που ανταπέδωσε σχεδόν αμέσως η Χαποέλ όταν ο Καπίνο στο 91΄ εξουδετέρωσε με εντυπωσιακό τρόπο το σουτ του Νουακέμε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας (40΄ Ντα Κόστα), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (63΄ Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Ντουρμάζ (58΄ Ντομίνγκες), Σεμπά, Ιντέγε.

ΧΑΠΟΕΛ: Γκόρες, Τάχα, Σοάρες, Μιγκέλ Βίτορ, Μπίτον, Νταβιτζάντα, Μπρουν, Ογκου, Μέλικσον (76΄ Ράντι), Νουακέμε (90+2΄ Σαμπτάι), Μπάρντα (69΄ Σαχάρ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή