Με την ευθύνη του φαβορί ο ΠΑΟ

Με την ευθύνη του φαβορί ο ΠΑΟ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να πατήσει το κουμπί «restart» για να διώξει τα σύννεφα που έσπειρε στον ουρανό της Λεωφόρου πέρυσι η Γκαμπάλα και να ξαναγίνει ο παλιός Panathinaikos, θα επιχειρήσει σήμερα (21.00) ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς που θα κρίνει εν πολλοίς και την ευρωπαϊκή του συνέχεια. Το έπαθλο αυτών των διπλών αναμετρήσεων (η ρεβάνς την άλλη Πέμπτη στη Σουηδία) θα είναι το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, χωρίς να υπάρξει δεύτερη ευκαιρία για όποιον αποκλειστεί.

«Χτίσαμε αυτή την ομάδα με το σκεπτικό πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Από την αρχή υπήρξε πίεση και δουλειά, αλλά ήταν και σημαντικό το ζήτημα της σωστής νοοτροπίας. Οφείλεις να είσαι έτοιμος για τέτοια παιχνίδια, να σέβεσαι κάθε αντίπαλο, αλλά να μπαίνεις στο γήπεδο ως Παναθηναϊκός. Μπορεί να έχουν βαρεθεί οι παίκτες μου την κουβέντα περί νοοτροπίας, αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό και μας έλειψε πέρυσι», δήλωσε σχετικά ο Αντρέα Στραματσόνι, απόλυτα συνειδητοποιημένος για την κρισιμότητα των αναμετρήσεων: «Είμαστε έτοιμοι. Ολοι γνωρίζουν πόσα σημαίνουν αυτά τα δύο παιχνίδια και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να εμφανιστούμε πανέτοιμοι. Δεν με νοιάζει αν ο αντίπαλος είναι η ΑΪΚ ή η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά να αντιμετωπίζουμε αυτά τα ματς ως τελικούς».

Ο Παναθηναϊκός θεωρείται το φαβορί του ζευγαριού, όμως, κατά τον Ιταλό τεχνικό, η ΑΪΚ έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: «Η ΑΪΚ έχει ήδη παίξει τα μισά παιχνίδια για το πρωτάθλημά της. Εμείς, αντίθετα, είμαστε στην έναρξη. Πρέπει να είμαστε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι γιατί οι αντίπαλοι είναι πιο έτοιμοι. Εχουμε δουλέψει σε δύο συστήματα και αυτά θα χρησιμοποιούμε. Θα παίξουμε με τον τρόπο μας, με επιθετικότητα και τον ίδιο τρόπο όπως στα φιλικά προετοιμασίας. Θέλω οι παίκτες μου να είναι σε θέση ετοιμότητας. Δεν γνωρίζουν ακόμη το σύστημα και την 11άδα γιατί θέλω να τους διατηρήσω σε εγρήγορση».

Ο Λέτο μπήκε στην 20μελή αποστολή και ο μόνος μη διαθέσιμος παίκτης είναι ο Τελάντερ. Ο Στραματσόνι επέλεξε τους Στιλ, Κοτσόλη, Ξενόπουλο, Μέστο, Χουλτ, Νάνο, Μολέδο, Κουτρουμπή, Ιβανόφ, Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ, Βιγιαφάνες, Ιμπάρμπο, Λέτο, Γουακάσο, Μπεργκ, Μπουμάλ, Ρέις και Κλωναρίδη. Στην… εν μέρει ανακαινισμένη Λεωφόρο, οι «πράσινοι» περιμένουν sold out!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή